tisdag 20 mars 2012

Räkna

När jag lämnar Ella på dagis tar jag oftast Felix i bärselen och går den närmsta vägen. Men de är då flera trappor man måste gå i. Därför kan jag inte ta den vägen när jag tar vagnen. Ella brukar vilja hålla mig i handen så vekar vi räkna trappstegen :-) de är 3 trappor, så vi börjar om vid varje trappa. Den sista trappen är längst. De första två trapporna räknade jag med Ella, men den sista trappen fick hon räkna själv... 17 trappsteg var det, och hon räknade allihop :-) sedan om hon riktigt förstår, eller att de är som en ramsa hon lärt sig utantill ( säkert de sista alternativet ) men stolt blev jag. Nyss visade hon mig 4 fingrar ( alls utom tummen) och sa
- Så här mycket fyller jag nästa gång!
- hur mycket är de då? Frågar jag
-1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. Svarar hon
Detta talar ju mer för att hon inte förstår detta än, utan bara har lärt sig ramsan :-)

Idag tog jag en promenad, trots de dåliga vädret, till Sumpan för att möta upp en arbetskamrat och äta lunch hemma hos henne.

Läste i morse något som skrämde mig. Brukar mest bara skriva om sånt som händer i våra liv här. Med oss och barnen. Mest bara positiva saker, de mest negativa brukar handla om att vi är sjuka eller så. Men detta berörde mig så pass att jag måste nämna de här, trots att de absolut inte har något med mig och barnen att göra. Åtta män på en flyktingförläggning hade våldtagit en 29-årig kvinna en hel natt. Den ena mannen som tydligen var en "vän " till kvinnan hade kört henne dit, hon åkte med i tron att han skulle skjutsa henne till en fest. Väl framme på flyktingförläggningen började mardrömmen för den här kvinnan som blev våldtagen analt, varginalt och oralt av dessa 8 män. Risken är att diskussionen ang detta kommer att handla mest om att detta inte var svenska killar, att de blir en "rasfråga" Den biten tänker jag inte gå in på just nu. Hur kan 8 killar utsätta en ensamma kvinna för detta? Varför sätter ingen stopp, de enkla svaret är nog grupp trycket. Alla killarna utom 1 var mellan 20-25, en av killarna var lika gammal som jag. Vad är de som gör vissa män till våldtäksmän? För jag vill ändå tro att de allra flesta män, oavsett nationalitet, aldrig skulle slå eller våldta en kvinna, eller flicka( eller man eller pojke). Men några få gör de ju trots allt? Är de tillfället som skapar " tjuven"?, eller måste man helt enkelt ha en skruv lös för att medvetet skada en annan människa? Hur som helst ska vi i våra uppfostran av våra barn göra allt vi kan för att de aldrig medvetet ska skada en annan människa. Usch vet inte vad jag vill få sagt med detta sista, men de beröde mig så djupt att jag var tvungen att skriva av mig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar