onsdag 14 mars 2012

Mamma-träff

Idag gjorde vi morgon här hemma vid kvart över sex. Var Ella som vaknade först. Men då hade hon faktiskt sovit hela natten i sin säng. Vid kvart över sex kom hon in till oss. Jag hade då en liten, med betoning på liten, förhoppning att hon skulle somna om, men icke. Strax efter hörde jag att även Felix var vaken. Han låg i sin säng och pratade. Tänkte han fick ligga kvar där så länge han var nöjd. Men när även Ella hörde att lillebror var vaken sa hon;
- Mamma, Felix är vaken. Vi hämtar honom.
Hon är snabb upp ur sängen och in i Felix rum, och sedan kunde jag bara drömma om att få ligga kvar i sängen. Fördelen med att de vaknar " så tidigt " ( mycket medveten om att en del barn vaknar redan vid 5- tiden) är att jag hinner få lite ordning här hemma innan vi går till dagis.

Lämnade Ella på dagis vid 9-tiden som vanligt :-) Vädret idag har vart toppen. Solsken och skulle gissa ca 5 plusgrader. Efter att jag lämnat Ella på dagis åkte Felix och jag mot Hässelby. Mötte upp Camilla och tog en promenad vid Riddersvik så att våra små fick sova innan vi skulle hem till en i mamma-gruppen vid halv elva. Felix fortsatte sova även när jag stannade vagnen hemma hos den mamman vi skulle äta lunch oss, så jag han äta lunch och prata i lugn och ro, (och gå ut flera gånger och titta till Felix i vagnen) med de andra mammorna innan jag faktiskt gick ut och väckte Felix vid 12-tiden.
Jag måste haft en himla tur som har fått 2 riktigt bra mamma-grupper. De jag träffade idag, vi lärde känna varandra när Ella och deras 3-åringar var bebisar, och vi umgås fortfarande. Allihop fick vi vårt andra barn mellan nov - maj 2010 - 2011. Felix är yngst. Några har börjat jobba igen. Men ibland får vi till det så vi alla kan ses. Idag var 4 av 6 med. En riktigt trevlig dag var det. Min andra mamma-grupp är de jag lärt känna nu när Felix är liten. Även med de mammorna trivs jag jätte bra. Där är vi 5 mammor som försöker ses varje till varannan vecka. De ska jag träffa i morgon :-)

Tillbaka till idag. Efter att jag hämtat Ella på dagis så gick vi till den lekpark som ligger närmst oss. Där mötte vi upp Camilla, och Maria ( från mamma-gruppen med Ella) och deras 3-åringar. De är så skönt att de är ljusare längre på em/kvällen nu ( de mörknar inte förens framåt 18-tiden) så då kan vi vara i parken efter dagis :-) Vi var i parken till strax före kl 17. Sedan gick vi hem och ordnade middag.

Nu hinner jag inte skriva mer. Ska lägga barnen. Hej så länge :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar