fredag 20 januari 2012

Jag vill gå....

Ella har fått en ide om att hon ska ligga ytterst i sin säng. Tidigare har hon alltid legat vid kudden längst in mot väggen, men nu vill hon ligga på kudden närmast kanten. Tidigare har alltid Tomas legat närmast kanten i Ellas säng. Jag tror att de handlar om att hon ska kunna smyga iväg till mig om hon vaknar igen, utan att Tomas ska märka det :-) när Tomas är ledig spelar de ingen roll, men när han jobbar så är risken stor att Ell vaknar när han går upp vid strax efter kl 05. Inatt när hon kom in till vårt sovrum gick hon till Tomas sida av sängen
- Kom pappa
Tomas reser på sig upp och lyfter upp henne.
- Nej, släpp mig. Jag vill gå. Säger hon.
I vanliga fall brukar de låta;
- Bäja mig pappa.
Tomas sätter ner henne och Ella springer iväg till sitt rum, och lägger sig på kudden närmast kanten. Tydligen viktigt detta :-)
Natten förövrigt var ganska ok. Felix vaknade till första gången vid ca 1.30. Då gick Tomas in och gav honom nappen och satte igång speldosan ovanför hans säng. Då somnade han om. Vaknade nästa gång vid halv fem. Då gick jag dit och ammade honom. Efter de hade han svårt att somna om. Tog en dryg timme innan han somnade om. Sov sedan till strax efter kl 9.

Jag gjorde fler puréer igår
- köttfärssås
- potatis, köttfärs, majs, morot,
- palsternacka och broccoli.
Igår till lunch fick han pröva blomkålsmoset och kyckling pytten ( de jag gjorde i onsdags) de var ingen höjdare. Han tog Max 2-3 skedar. Till middag fick han potatis, köttfärs mm pureen och palsternacka m broccoli, heller ingen höjdare. Han åt kanske 4-5 skedar av den. Även fast jag vet att jag inte ska, så blir jag så frustrerad... Han måste ju äta något, och jag vill så gärna sluta amma nu. Så han inte ska vara så beroende av bara mig... Är väl bara att fortsätta kämpa på...

Jag ska jobba ett arbetspass i feb. Första passet sedan mars 2011. Ska bli roligt att bara komma in en dag. Tomas är nog lite små nervös. Jag ska jobba mellan 8 - 16. Vilket innebär att han själv ska lämna och hämta Ella på dagis, samtidigt som han har Felix. Är nyttigt för Tomas att få pröva på de också.
Dax för lite frukost nu :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar