söndag 19 februari 2012

Grattis Ella :-)

Jag ligger i sängen och filosoferar lite. Ella kom in till oss vid 5- tiden. När klockan börjar närma sig morgonen när hon kommer in till oss så brukar hon få stanna i vår säng. Just då var jag uppe och värmde på välling till en missnöjd Felix. Så jag bar in Ella, la henne i min säng för att sedan fortsätta med vällingen. Men när vällingen väl var klar, då sov Felix igen :-) Vid halv sju vaknade han igen, och lugnade sig inte förens Tomas gav honom välling. Efter de hade vi lite förhoppning om att han skulle somna om, men icke. Så Tomas gick upp med honom. Jag ligger kvar här för att inte Ella ska vakna om jag går upp. Klockan är i-och-för-sig redan 8, men vi var över hos en nära vän till mig på middag igår. Ella somnade först strax efter kl 21, så de är bara bra om hon sover ett tag till. Då kanske vi slipper en grinig 3-åring :-)

Idag har Ella namnsdag :-) för ungefär 4 år sedan när jag var gravid med Ella satt vi och kollade igenom almanackan, tittade på alla namnsdagar för att hitta flicknamn och pojknamn som vi båda tyckte om. Vi fastnade båda för namnet vi hittade på den 19 februari... Ella. Tomas tyckte länge även om Nova. På BB 4.e oktober 2008 stod det mellan Ella och Nova. Men för mig var hon redan en liten Ella. När jag inte tänkte mig för så kallade jag henne Ella. Tog inte så många dagar så var även Tomas med på att vår lilla tjej skulle heta Ella. Grattis min älsklingstjej på namnsdagen :-)
Om Felix hade vart en flicka så låg Nova högt på listan även denna gång. Nova eller Felicia ( som om jag inte missminer mig helt är dem kvinnliga varianten av Felix), var nog de flicknamn som låg högst på listan. Men nu var vår yngste en liten pojke. Namnen de stod mellan då var Felix och Oliver. När Ella var på BB och hälsade på frågade vi henne vilket av dessa två namn hon tyckte;
- Felix, svarade hon, eller de lät mer som Selix :-) Så de var nog Ella som bestämde detta. Även fast de tog upp till några veckor efter hans födelse innan vi bestämde oss säkert för att vår lilla son skulle heta Felix :-)

Idag ska vi till en arbetskamrat till Tomas och hälsa på. De fick en liten flicka i november. Då kommer nog Felix kännas rätt stor med sina 9 månader :-) ska försöka ta oss förbi centrum innan vi åker dit, för att köpa någon söt klänning i strl 68 eller något :-)

Nu är klockan tjugo över åtta, och Ella sover fortfarande här bredvid mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar