måndag 17 oktober 2011

När vänder det?

I snart 2 veckors tid har vi vart förkylda här hemma. Tomas och Ella började. Felix klarade sig ett tag, men sen åkte han också dit, ordentligt. Nu har han vart förkyld i ca 1 vecka. I helgen trodde jag nästan att det höll på att vända för honom och bli bättre, han sov bättre på nätterna, vaknade med ett leende på läpparna, var helt enkelt sitt vanliga glada jag. Men igår kväll fick vi ett ordentligt bakslag. Han var hyfsat pigg på dagen. Sov inte mer än han brukar göra när han är frisk, så jag trodde verkligen att det hade vänt... Men på kvällen, efter sista vilan var han sig inte alls lik, han var gnällig, skrikig och var inte nöjd med någonting, ville inte äta. Satte hon efter ett tag i bärsjälen som vi inte använd på jätte länge, och då lugnade han ner sig. Somnade sedan för natten vid vanlig tid runt kl 20. Natten sedan har vart orolig, han har vaknat och skrikit flera gånger, vissa gånger har han lugnat sig efter ett tag när han fått nappen och somnat om. Andra gånger har jag lyckats amma honom. Därimellan har ju självklart Ella vaknat också, så jag har vandrat mellan sängarna i natt igen... :( Strax efter kl 08 vaknade han nu på morgonen och var gnällig. När han är frisk och färdig soven så vaknar han alltid på ett strålande humör. Men så var det inte idag. Jag försökte med nappen, men det hjälpte inte. Tog upp honom, bytte blöjan, gav honom alvedon, använde nässugen (den gillar han inte alls) och sedan Nezeril. Han låg nästan och blundade på skötbordet, så efter detta prövade jag att lägga ner honom i sängen igen. Och han somnade om. Och sover fortfarande och nu är klockan kvart över tio. Han åt senast vid fem-tiden i morse så han borde ju vakna och vara hungrig snart... O andra sidan så är det nog sova han behöver, stackars liten... Vill bara att han ska bli frisk...

Ella är på dagis idag. Hoppas att hon får hålla sig frisk ett tag nu. Är så trött på feber och snuva och hosta nu. Själv mår jag så där, mår helt ok en dag, utan halsont eller hosta, får att någon dag senare åter känna av halsen. Släpper inte detta någongång???

För att nämna något positivt så sov Felix sin första hela natt natten till sön. Somnade vid 20-tiden och vaknade för att äta första gången vid 05.30. Det väcker iallafall lite hopp.

I går var mina föräldrar över här på em/ kväll. Vi var ute ett tag med Ella som inte har vart ute sedan förra helgen pga att hon vart sjuk. Solen sken, och det var så härligt ute, då trodde jag nog att det hade vänt. Att nu håller vi på att bli friska allihop. Men så blev Felix sämre på kvällen igen. BLÄ!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar