onsdag 30 november 2011

Sluta amma?!?!

Helt plötsligt, från ingenstans så äter Felix plötsligt mycket bättre. Han gapar stort. Får i sig ca 2/3 burk, och lite fruktpureè. Har inte prövar välling på ett tag. Men han blir mer och mer kräsen mot amning. I går kväll när jag skulle amma honom, ( då hade han i-och-för-sig ätit gröt ca 1-2 timmar tidigare) då ville han inte ha, jag försökte ett bra tag, men han vägrade. La honom i hans säng och han somnade utan ett knyst. På natten vaknade han i-och-för-sig några gånger och ammade. I morse när jag skulle amma honom var han inte särskilt intresserad. Försökte sedan amma honom efter lunch inte heller då ville han ha. Tanken var att mellanmålet, strax innan jag skulle hämta Ella på dagis skulle vara amning. Men blev lite stressigt från stan, så jag han inte sätta mig inne någon stans och amma. Utan mellanmålet blev vid busshållplatsen när vi satt och väntade på bussen, och då var jag inte så sugen på att amma honom. Kallt och rått, och en massa folk, så då fick han fruktpuree. Försökte amma honom på dagis Men inte heller då var han så intresserad. Så nu har jag egentligen inte ammat ordentligt sedan i natt. Ska försöka nu ikväll får vi se hur det går. Visst för att jag vill dra ner på amningen, men hade gärna del ammat ett tag till. Någon gång om dagen, och helst inte på natten. Men min son verkar inte vara inne på riktigt samma spår som jag.

Idag har vi vart på babysim. Gick bra. Felix somnade strax före kl 10 i vagnen, fick väcka honom ca 1/2 timme senare för att vi skulle bada. Den härliga lilla killen är på lika gott humör trots att han blev väckt. Blev några dyk, och lite lek i vattnet.

Ella är nu så gott som blöjfri på dagarna, både på dagis och hemma, är bara på natten hon har blöja, och när det är dax för nr 2. Men det släpper väl det också så småningom. Tror nästan hon skulle kunna klara sig utan blöja även natte tid, är nog mest jag som är lite lat. Ingen lust att hålla på och byta lakan mitt i natten. Men snart så ska vi nog ta tag i det också...

Tomas är på julbord med jobbet idag. Så ikväll blir det till att natta barnen själv. Felix sov ända till halv sex på em. SÅ han orkar nog vara vaken ett tag till. Hoppas jag kan få honom i säng till runt halv nio iallafall. Ella däremot ska bara få sin välling nu, sedan hoppas jag att hon somnar lika snällt som vanligt i sin säng. Ha en bra kväll mina vänner, kika in snart igen, försöker göra ett inlägg om dagen. Men inte alltid det hinns med, med 2 småbarn hemma. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar