söndag 27 januari 2013

Paus

Jag tror att sedan i höstas när skolan började så har jag suttit och pluggat nästa varje helg. Har passat på när Felix sover, och Ella har fått sitta i soffan och titta på någon film. Jag har inte suttit varje lördag och söndag hela hösten. Men i stortsett varje helg har jag suttit någon av dagarna. I dag känner jag verkligen att jag behöver vila från skolan för att inte tappa sugen helt. Har ändå mer än halva tiden kvar, vore jobbigt om jag redan nu tappar sugen.

Vi har länge haft det väldigt bra med barnens sovtider. De har både sov till 8-8.30. Om vi har vart borta någonstans, och barnen har lagt sig lite senare än vanligt så har de tagit igen det genom att sova längre på morgonen. Men den senaste veckan/veckornahar Felix börjat vakna tidigare, mellan 6-7 vaknar han, ibland redan vid kl 5, men då brukar vi kunna få honom att somna om någon timme eller så iallafall. I morse vaknade han första gången vid 5-tiden, efter en flaska välling somnade han om, vaknade igen strax före halv sju. Tomas gick in till honom och hjälpte honom att hitta nappen, men det räckte inte. Han ville iallafall inte ligga kvar i sin säng. Så vi tog in honom till vår säng så fick han ligga mellan oss ett tag. Han somnade inte om, men han var iallafall nöjd med att ligga där ett bra tag. Framåt halv åtta tröttnade han på det också. Ella den lilla sjusovaren, vaknade inte förrens vi gick in och väckte henne vid halv nio.

Felix somnade vid 13-tiden idag,samma tid som igår, nu är klockan tio i tre, och han sover fortfarande. Ett tag till får han sova, men jag hoppas att han vaknar innan fyra, annars får vi väcka honom. Han måste ju kunna somna ikväll. I morgon är det dagis, inte får att det verkar vara någon risk att han ska sova för länge iallafall. Men kan vara skönt för mig och Tomas att få lite egen tid på kvällen. Inte för att vi hinner umgås så mycket iallafall innan någon av oss somnar i soffan ;) Det är jobbigt att vara små barnsföräldrar ;) Oki, thi fick jag för det, nu vaknade han nog, hade inte gjort något om han sov en halv timme till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar