fredag 4 januari 2013

Lill julafton

Igår var barnen med mormor och morfar. De kom hit och hämtade barnen runt klockan 10. Tomas jobbade igår och jag behövde få sitta och plugga, hade seminarium via nätet. Första gången för mig, med det var ett bra sätt att ha seminarium på tycker jag. Hursom helst ska försöka sammanfatta barnens dag med mormor och morfar. Jag var som sagt inte med så jag återberättar det jag fått höra;
Efter att de hämtat barnen här tog de bussen upp till centrum, därifrån blev det tunnelbanan till Alvik, där ifrån blev det byte till tvärbanan. Spårvagnen stod inne när de kom dit, men skulle inte gå på ett tag. Chauffören erbjöd dem att få komma in och titta där han kör, Ella ville först inte, men följde med när mormor och Felix gick in och tittade. Morfar tog ett kort på dem och skickade som MMS till mig. Roligt att få följa deras dag litegrann. Tvärbanan tog de till Hammarbysjöstad, och därifrån blev det båt till Södermalm. Både Ella och Felix uppskattade båtturen. Efter båtturen blev det lunch på McDonalds. Som även det uppskattades av både Felix och Ella, åter ett MMS till mig :). Efter lunchen tog de tunnelbanan till centralen och därifrån blev det en promenad till Tomas jobb för att barnen skulle få hälsa på sin pappa på hans jobb. Men klockan var då runt halv tre, så en trött Felix somnade i vagnen. Men Ella var vaken. Var nog lite blandade känslor hos henne. Roligt att hälsa på på pappas jobb, men även lite läskigt, hon ville inte följa med in och hälsa på hans arbetskamrater. Men en ordentlig kram gav hon sin pappa. Detta togs det kort på och skickades som MMS till mig:) Efter det besöket gick de förbi NK för att titta på deras julskyltning, Felix sov då fortfarande i sin vagn. Ella tyckte det var kul, mest uppskattade var Pippi Långstrump. Två nya MMS fick jag därifrån :) De var hemma här igen vid halv fem. Mina föräldrar stannade då på middag innan de åkte hem. En lyckad dag för barnen, och jag hann plugga en hel del. Tack mamma och pappa för hjälpen.

Idag på dagen har vi vart hemma. Tomas har vart ledig å jag fick möjlighet att sitta och plugga även idag. Återigen var det seminarium via nätet. En klar fördel med att ha det via nätet är att man inte är så låst, jag hann t.o.m. med ett träningspass idag på fm. På kvällen har vi vart över hos mina föräldrar. På julafton var min syster hos sina svärföräldrar, därför firade vi "lilla julafton" med dem idag. En trevlig kväll, Åkte därifrån vid 21-tiden, Ella somnade i bilen, men mot inte Felix, han somnar sälan i bilen. När vi kom hem var det inga problem att få honom att somna. La hnom i hans säng och inga protester. Ella däremot som vaknade när Tomas bar in henne hade lite svårare att somna. Hon ville leka med barbie dockan som hon fick av Lina, och Bobo, så jag gissar att den nu ligger bredvid henne i hennes säng :)
I morgon ska jag träffa min mammagrupp (från när Felix var liten) Ella kommer också följa med, så Tomas får en "ledig dag" (som jag kan ta igen senare;)) på em ska Tomaspå bio med Bobo "Hobbit" ska de se. SÅ han får en hel dag i morgon :) På söndag ska jag jobba, och på måndag börjar skolan igen, och barnen ska till dagis... Back to reality :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar