lördag 2 februari 2013

Uppdatering...


Jag har inte tagit mig tid att skriva något i veckan, så detta inlägg blir en sammanfattning av det som har vart. Dessa kort är tagna för drygt 2 veckor sedan när vi var iväg och åkte kälke på fm. Uppskattat av båda barnen till att börja med. Men efter ett tag tröttnade Felix och blev på ett väldigt tråkigt humör, så då blev det hemgång.

I oktober var vi på 4-års kontroll med Ella på BVC. Det gick hyfsat. Hon klarade allt utom hörselkontrollen. DÅ hade hon inte ork att koncentrera sig längre. Vi fick därför en återbesök i januari för att kontrollera hörseln. Denna gång gick det utan problem. Hon fick ett par hörlurar på sig, och en hink med stenar i. När hon hörde ett pip skulle hon flytta en av stenarna till en annan hink som stod bredvid. Nemasproblemas. Inte utan att man blev lite stolt när man satt bredvid. Kort sagt, inget fel på hennes hörsel inte. Jag har praktik på BVC nu, vet inte om jag nämnt det tidigare? Så jag har fått vara med på några 4-årskontroller, och även sett några barn som vart på återbesök just för att det inte klarade hörsel provet på 4-årskontrollen, så det är nog inte helt ovanligt:)

Veckan som har gått har båda barnen hållit sig friska. Så de har vart på dagis varje dag. Lämningen av Felix går utan problem nu. Inga tårar när jag lämnar honom. Känns skönt. Precis efter jul när han började på dagis igen så var det några tårdrypande tillfällen när jag lämnade honom. Men det har gått över nu. I fredags när jag lämnade barnen hade personalen på Felix avdelningen planering på fm ( det visste jag om sedan innan) han fick då vara på Ellas avdelningen på fm. Även den lämningen gick helt smärtfritt. Annars har vi inte gjort så mycket i veckan. Hämtat från dagis, hem och laga middag, äta middag, göra ordning efter middagen, och sedan är det dags för nattningen av barnen. Den bittra verkligheten för småbarns föräldrar som jobbar heltid. Men förhoppning är att jag inte ska behöva jobba heltid när jag är klar med skolan, utan att vi ska få ihop det ändå, om jag går ner på 85% eller 90%. Tänkte inte jobba heltid i sommar heller, utan även då blir det nog 85% eller 90%

I går kväll var Tomas över hos sin bror. Han åkte hemifrån runt kl 18. Efter att jag hade lagt barnen satte jag mig framför datorn och skrev på mitt arbete som vi har under praktiken. Tråkigt att göra sådant en fredag kväll. Men kändes väldigt skönt efteråt. Arbetet är så gått som klart. Det ska vara på max 1500 ord, och just nu är det på drygt 1600 ord så jag måste ta bort lite. Men så gott som klart är jag med den delen. Vi har två uppgifter nu under dessa 5 veckor som vi har praktik inom barnhälsovård. Den andra uppgiften har jag inte påbörjat ännu. Men hoppas kunna göra det i nästa vecka. Är egentligen ingen panik. Det ska vara inlämnat den 25 feb. Men kunde vara skönt att ha det färdigt iallafall.

Den 22.e feb ska jag åka till Härnösand och hälsa på en av mina bästa vänner. Vi har inte träffats på ett bra tag nu. Ska bli så roligt att träffa henne. Tomas jobbar den helgen och jag vill gärna åka iväg utan barnen så mina föräldrar har lovat att passa barnen fredag-lördag. Tomas har föräldraledigt på söndagen. Men eftersom det är så många personer inblandat i detta. Min kompis, hennes drygt 2-åriga son, våra två barn, och mina föräldrar så finns det ju faktiskt en risk att någon blir sjuk så att jag inte kommer iväg. Därför har jag bokat ombokningsbara biljetter. Det kostade lite mer, men det är det värt med tanke på risken för att någon blir sjuk. Så kommer jag inte iväg den helgen så kan jag boka om biljetterna till en annan helg.

Vi har vart lite bortskämda med att våra barn har sovit relativt länge på morgonen. Har inte vart något konstigt alls om de har sovit till efter 8. Väldigt skönt. Men de senaste veckorna har Felix började vakna alldeles för tidigt enligt vår smak... I morse vaknade han strax efter halv sex. Jag gav honom en flaska välling, och la sedan ner honom i hans säng. Såg ut som att han skulle somna om. Men så fort jag kommer utanför hans rum började han skrika. Jag är egentligen inte så harig med att han får skrika lite, men jag vill inte att han ska väcka Ella. Så jag lyfte upp honom och tog med honom till vår säng, och hoppades att han skulle somna om... Men icke, han låg bredvid mig ett tag, men inte somnade han inte... Tomas och jag dealde att om han åkte till Mats, så ska han ta Felix i morgon bitti, så jag hoppas att jag får sova ut i morgon, iallafall till runt kl 8... Ska ta och hjälpa Tomas och lägga Ella nu. Sedan blir det ett glas rödvin i soffan, tycker jag är värd det efter gårdagens pluggande hela kvällen. Trevlig kväll och helg på er alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar