onsdag 31 oktober 2012

Öroninflammation???

Eftersom de på vårdguiden sa att när barn haft feber mer än 4 dagar så bör en läkare titta på dem. Lyssna på lungor,titta i halsen, och i öronen, så bokade jag i måndags en läkartid åt Felix på VC. Läkaren lyssnade på lungorna, tittade i öronen, och i halsen. Skulle kunna vara en öroninflammation sa läkaren. Kom tillbaka på onsdag så får vi tittade hans öron så de inte har blivit mera rött. Eftersom Felix inte har verkat smärtpåverkad så kändes antibiotika inte som ett alternativ. Dagen efter, i tisdags var han feberfri, första dagen sedan i onsdagen som han var feberfri.
Om de är som läkarna på VC säger, så har Felix haft 2 öroninflammationer på mindre än 1 månad. Jag har av kompisar som har barn blivit rekommenderad en öronläkare här i Vällingby som är väldigt duktig, och bra med barn. Så jag ringde henne och bokade en tid för att en öronläkare skulle titta i hans öron. Hennes dom; han har ingen öroninflammation nu, lite röd i öronen, men de blir barn ofta vid förkylningar. Däremot var hans trumhinna lite i hoptryckt på ett sätt som de kan vara i samband med en förkylning, eller en tidigare öroninflammation. Hon jämförde det med att ha lock för öronen. Så säkert hör han lite sämre just nu. Hon ville träffa oss igen, och titta i Felix öronen igen i början på januari för att se att detta går tillbaka. Skulle han bli sjuk innan dess med teckenspråk öronvärk så kan vi ringa henne, och boka en tid, så kan hon titta i hans öron även då. Idag liksom igår är han feberfri, så i morgon blir det dagis för honom.

Ella har inte sovit i vår säng på drygt en vecka. Men de senaste 2 nätterna har hon kommit in till oss och hämtat mig;
-Mamma du ska sova i min säng.

Idag har jag haft seminarium i skolan. Sista seminariet på den här kursen. Så nu är det tenta plugg som gäller fram till fredag den 9/11 då vi har tenta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar