måndag 26 december 2011

Tomten

Ska försöka göra ett snabbt inlägg nu. Klockan är 22.59, Felix sover fortfarande men kommer säkert att vakna snart och vilja amma. Han brukar vaknar mellan 22-23 för att äta. Han vaknade till strax före kl 22. Men Tomas lyckades få honom att somna om.

Julafton; Vi kom till mina föräldrar strax efter kl 14. Tanken var att vi skulle ha fikat innan "Kalle Anka", men det blev inte så. Som vanligt har vi tv.n på med Kalle Ankas jul, men ingen ( förrutom möjligtvis min bror ;-)) tittar. Pratar, tittar på vad barnen gör, en timme går väldigt fort. Ella pratade mycket om tomten under den timmen " När kommer tomten" "Tomten ska få en stoj stoj kjam" Så lät det innan tomten kom. Men när vi sedan står och tittar ut genom fönstret och ser tomten, då är hon lika modig längre. " Ska vi släppa in tomten Ella?" säger någonav oss. Ella skakar på huvudet och pressar tyst fram " Nej". Så inte heller i år fick tomten någon kram. Och inte kom han längre in än till hallen heller. " Får tomten en kram" frågar tomten ( morfar) Ella som håller sig krampaktigt tag runt mig skakar på huvudet. Men lite modigare än förra året var hon. För när tomten säger att han ska gå, visar Ella sin nalle som hon fått av pappa för tomten. Men på ordentligt avstånd, tomten i hallen, och Ella i min famn i vardagsrummet. " Hejdå och god jul" säger tomten " Hejdå, och God jul" svarar Ella då. Så det gick iallafall lite bättre än förra året. Så nästa år... Då kanske tomten kan få en kram?!. Samma tanke som slog mig på lucia slog min även nu. För vems skull hade vi tomte? För Ellas, eller för vår egen, för att det är en tradition, som vi SÅ gärna vill föra vidare?
Resten av julafton gick bra, Ella fick MASSOR av julklappar. Fast mest kläder, och sådant hon faktiskt behöver. Men tror nog vi ska försöka köpa lite mindre julklappar iår. Hon tappade ju intresset för att öppna julklapparna till slut :)

På juldagen var jag och barnen över hos mina föräldrar igen. Tomas stannade hemma, för han mådde inte så bra. Mina kusiner kom dit också. Min ena kusin bor numera i Paris, så honom träffar vi inte så ofta. Han har inte träffat Felix någongång. Min andra kusin hade med sig sin fru och sen son ( 16 månader) alltså Ella och Felix syssling. Roligt med lite släktträff.

Annandag jul; Tomas jobbar, efter att flera dagar ha fått sovmorgon, då båda barnen vaknar runt 9-tiden så vaknade Ella idag strax efter att Tomas gått hemifrån runt kl 06, då var även Felix vaken, så sedan höll de varandra vakna. Så ingen sovmorgon idag inte :-( På em åkte vi över till en av mina bästa vänner. Ella lekte med hennes son, Felix sov i sin vagn större delen av tiden vi var där. Så jag hann få prata av mig lite, och få lyssna på vad som händer i hennes liv just nu. Insåg där och då, att jag skulle behöva få vara själv, utan barnen några timmar, inte göra något speciellt, bara vara själv. Vara jag, inte mamma för några timmar. Några timmar skulle räcka. Sedan skulle jag sakna dem massor. Men sedan Felix föddes, och egentligen sedan Ella föddes har jag inte vart själv många gånger. Javisst, jag/vi valde att skaffa barn, och jag skulle absolut inte vilja ha det ogjort, jag älskar mina barn över allt annat. Men ändå, jag skulle bara vilija få vara själv. Samtidigt vet jag inte om jag är mogen att lämna ifrån mig Felix än... Hopps nu blev detta inlägg längre än jag tänkt. Får spinna vidare på dessa tankar en annan gång. Felix sover fortfarande, men snart så vaknar han säkert.
God natt på er, och hoppas inte stormen stör er allt för mycket i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar