tisdag 9 juni 2009

Ella och gammel mormor i fredags hemma i vårt kök.



Ella och morfar vid mormor o morfars damm på deras framsida

I söndags kväll skulle mormor pröva att ge Ella nappflaskan. Gick inge vidare. Hon hade druckit lite välling men inte mycket när hon plötsligt bara vägrade. Jag prövade att ta över, men hon vägrde ändå. Efter ett tag gav jag upp och ammade henne istället. Kändes som ett bakslag. Efter ca 3 veckor med välling så ska hon helt plötsligt börja noppa vällingen. Tillbaka till kvällamning :=( var helt säker på att hon skulle vakan under natten eller åtminstone tidigt på måndag morgon. Hon borde ju inte hålla sig lika länge på amning som på välling. Men hon sov till strax efter åtta ändå.

På måndagen hade mormor tagit flex ledig från jobbet för att vara med mig och Ella. Vi gjorde hand och fot avtryck på Ella, dels med färg men även i playmodeg ( är det så det heter?). Men playmodegen gjorde vi avtryck och sedan hälde vi i gips. Så det kommer att bli två fotavtryck och två handavtryck av Ella i gips. :=) Stanande kvar och åt middag hos mormor o morfar och sedan åkte vi hem. När det var dax för välling var jag lite små orolig för att återigen skulle vägra. Men icke. Hon fick i sig all välling. Somnade sedan snällt sin säng. Men vaknade " redan" strax efter kl 07 i morse. Kan bero på att jag gick upp då för att tvätta. Men men hursom så fick hon gröten lite tidigare idag, runt halv åtta istället för åtta / halv nio. Hon somnade igen vid kvart över tio. Vaknade igen vid kvart i elva. Men jag är inte helt säker på att hon sovit klart. Så hon ligger fortfarande kvar i sängen, men hon skriker inte... Väntar ett tag till, se om ho kan tänkas somna om. Annars får komma upp.

I em ska vi till BVC för att mäta och väga Ella. Ska bli spännande att se. Hon har ju bärjat äta mera gröt, purèer och välling nu och mindre och mindre amning. Så jag tycker att hon borde att gått upp bra :=)

Nu är det dax att sortera den sista tvätten som jag nyss var nere och hämtade :=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar