tisdag 16 juni 2009

besök i Glömsta och fästingbett

Idag var det något så oavnligt denna juni månad som solsken. Men ingen riktigt sommarvärme. Långbyxor och t-shirt fungerade bra. Ella och jag tog bilen till Glömsta och hälsade på Anna och hennes son Martin. Anna bjöd på lunch och sedan tog vi en promenad i det sköna vädret. Innan promenaden fick Ella pröva Martins gåstol, han behöver den ju inte längre, han går så bra ändå. Så vi fick låna hem den :=)




Vi satt aldrig i något gräs eller över huvudtaget satt ner någonstans när vi var ute, men trots det, när jag kom hem och skulle amma Ella så såg jag att jag hade något svart skräp i behån. försökte ta bort det, men det satt fast, till på köpet hade skräpet ben... Isch en FÄSTING, den hade även fräckheten att bita sig fast i bröstvårtan hur trevligt är det?! Som en kompis sa " Är säkert en manlig fästing :=)" Jag har inte haft någon fästing sedan jag var liten så jag ringde min kära mor och frågade hur man tar bort det läskiga krypet. Ska man eller ska man inte vrida motsols eller medsols eller hur var det nu. Enligt min kära mor så ska man bara dra rakt upp så släpper den. Så jag la ner Ella på golvet och gick och hämtade en pincett och drog bort den äckliga lilla saken. Den var fortfaraden alldeles platt så särskilt mycket blod hann den nog inte få i sig. Sen krossade jag den med pincetten, såg verkligen till att den var krossad innan jag spolade ner den på toaletten... Äckligt men skönt att det inte var Ella den hade mumsat på. Känns skönt att veta att jag är vaccinerad mot TBE. Är det bara Borelia man behöver oroa sig för och det finns det ju pencillin för. Läste lite på vardguiden sen: http://www.vardguiden.se/Statiskt/Sok/?q=f%C3%A4stingar

äckliga djur de där....

Ella fick en ny tröja av Tomas för någon vecka sedan. Jag är inte allt för förtjust i tröjan, men som Ellas far så måste han ju oxå få välja kläder.... Men bara ibland: Om ni inte ser riktigt vad det står på tröjan så står det så här: " I listen to motörhead with my daddy"





Se vad duktig vår lilla tjej har blivit på att sitta :=) Åh vad jag älskar vår lilla dotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar