måndag 15 augusti 2011

" Meiia blomma "

Idag började Ella på nya dagis, eller idag började inskolningen. Tomas var där med Ella mellan halv tio och halv elva. Hade gått jätte bra. I morgon ska de vara där 9-12, så även på ons och tors, och på fre får Ella vara själv där 9-14 om det verkar som hon är mogen för det.
Vad det gäller "potträningen " så går det också riktigt bra, iallafall hemma. VI har inte riktigt vågat ge oss ut på några längre utflykter utan blöja. Jag var iväg till centrum med henne i söndags utan blöja. Det gick bra. Men när vi var på COOP så sa hon till att hon var kissnödig och då fanns det tyvärr inga toaletter i närheten. Men just av den anledningen så hade jag två blöjor i väskan. Så det var bara att dra ner byxorna och sätta på henne en blöja inne på COOP. Hon sa ju till och det är ju det som är huvudsaken, så jag tror nog hon skulle klara sig utan blöja. Vi tänkte att vi ska försöka utan blöja på dagis nu när Tomas är med där också, då kan han ju ha extra koll på henne.

När vi var hos läkaren förra veckan sa han att det oftast beror på kosten när barn blir förstoppade, så nu försöker vi verkligen få Ella att äta grönsaker också. Morötter går ganska bra. Idag kokade jag broccoli till maten. Både Tomas och jag tittade på henne med stor förväntan när hon smakade på broccolin. " mm gott, meiia blomma" Lilla skruttan så broccoli gillade hon. Bara hon inte får för sig att man kan äta alla blommor :)

Jag har vart uppe i centrum idag med en kompis, hann äta lunch och shoppa lite innan hon skulle iväg till dagis och hämtade sin stora tjej. Hann även vara smakråd till mig när jag prövade några klänningar. Jag köpte två, det var 1/2 rea-priset så jag fick 2 klänningar för under 300 kr. Båda sitter bra. Men båda skulle sitta ännu bättre om jag lyckades gå ner 3-4 kg. Så nu får det bli en sporre för att försöka bli av med dessa grav kilon som sitter så envist fast. Tänk, med lite tur så kommer båda dessa klänningar att vara för stora till nästa sommar :)

Nu ska jag ta och passa på att sätta mig i soffan, eller leka lite med Ella innan Felix vaknar. Han har inte sovit något vidare idag när jag var ute på shopping runda. 20 minuter åt gången ca. Men nu har han sovit i sin säng sedan vi kom hem vid halv fem, allts drygt 1 1/2 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar