torsdag 11 augusti 2011

Läkarbesök

Nu är Ella och Tomas hemma igen. Igår trotsade jag vädret och satte en skrikig Felix i bilen och åkte ut till Arlanda. Regnet öste ner och blixtrade och dundrade gjorde det. Men fram kom vi :) Kändes skönt att se dem igen. Fick en stor härlig kram av Ella. Kvällen blev tyvärr ingen höjdare. Ella ville inte sova, och Felix var inte nöjd med någonting, han bara skrek. Men framåt halv tio hade vi iallafall lyckats få båda två att somna :)

Idag har vi vart på läkarbesök med Ella pga av hennes mage. Hon har sedan en längre tid besvärats av trög mage, hon får nu laktulos 2 ggr om dagen och då fungerar det hyfsat. Läkaren på BVC skrev remiss för att utesluta att hon är glutenintolerant. Samma dag som Ella och Tomas åkte till Spanien fick vi svar att de var väldigt långa väntetider ( 4-6 mån). Enligt vårdgarantin så ska man få hjälp inom 1 månad. Eftersom landstinget inte kunde hjälpa oss med detta hade vi rätt att vända oss till en privatläkare utan extra kostnad. Stod även ett telefon-nr vi kunde ringa för att få hjälp att hitta en läkare nära oss. Sagt och gjort så fick vi en läkartid som idag ( kunde även fått tidigare, men då var hon i Spanien ) Hur som helst så var vi där idag. Han lyssnade på vad vi berättade, och lyssnade på Ellas mage. Han sa att i 95 % av fallen där barn lider av trög mage så beror det på kosten. Han rekommenderade att hon ska sluta m välling. Dricka mycket vatten, frukt och grönsaker. Men för säkerhetsskull så ville han ta lite prover på henne. Dessa ska vi till lab och ta i morgon fm. När läkaren fått provsvaren så återkommer han till oss. För att det inte ska bli allt för stor förändring för Ella med vällingen så börjar vi med att ta bort morgon-vällingen. Men fortsätter lite till med kvälls- vällingen. En sak i taget:)

Efter Läkarbesöket åkte vi över till min mormor och hälsade på. Även min syster, Bobo och lilla Alma kom förbi, så även min bror och pappa, dock inte min kära mamma som har börjat jobba igen efter semestern.

Kvällen idag har flutit på mycket bättre än igår. Ella somnade smällt i sin säng strax efter kl 20, och Felix somnade när jag ammade honom, gick sedan smidigt att flytta över honom till hans säng. Dax att sova nu, på morgondagens schema står än så länge: Prover på Ella på morgonen, fästing-vaccin till Ella och Tomas, BVC-besök m Felix samt hans första vaccination. Blir många sprutor i morgon. Bara jag so
Slipper. Natti, natti på er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar