onsdag 8 april 2009

BVC och läkarbesök

Idag var det dax för Ellas 6 månaders kontroll. Först träffade hon sjuksköterskan och sedan doktorn. Hos sjuksköterskan var det vikt och längd. Hon går fortfarande inte upp riktigt ordentligt vår lilla tjej. Vikt: 6365 gr och längd: 68 cm. Hon har alltså gått upp endast ca 200 gr på en månad. Så nu sa sjuksköterskan till att nu måste Ella börja äta mer riktig mat. Räcker inte längre med endast gröt och resten amning. Jag har ändå tänkt att börja försöka med mer mat nu från 6 månader med det känns ändå lite vemodigt, går säkert snabbt så ammar jag inte alls längre... Men nu till att börja med så amma jag efter varje måltid så att hon får i sig så mycket som hon vill ha. Till lunch idag fick hon potatis och majspurè och till middag blev det hemmagjord palsternack och broccoli purè... Tror att hon gillade det :=) Till efterrätt fick hon lite banan. Ska även öka på mängden gröt hon får på kvällen. Hittills har hon " bara " fått en smakportion. Ska öka på det till en hel portion. Men idag prövar vi nog med 1/2 portion. Är ändå ganska mycket mer än en smakportion. Nästa planerade besök på BVC är den 8 juni. Men sjuksköterskan tyckte vi skulle komma tillbaka om en månad och se om hon gått upp bättre.
Efter sjuksköterske besöket skulle Ella träffa doktorn. var tredje gången i hennes korta liv som hon träffade doktorn. Första gången var på BB, då var hon ca 1 dygn gammal. ( Men då var det en annan doktor än honom hon träffar på BVC) Andra gången hon träffade doktorn var på BVC i mitten på december när hon var 2 månader, och nu var 3.e gången. Nästa gång hon ska träffa doktorn är vid 10-månaders kontrollen. Det gick bra hos doktorn. Ella var så snäll så. Trots att jag var tvungen att väcka henne när vi kom på BVC så gav hon både sjuksköterskan och doktorn flera härliga leenden :=)

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att det gick bra! =) H och jag var i går på kontroll och läkarbesök. Fick tid i juni nästa gång, känns ju som en evighet tills dess, men tiden går ju så fort... *suck*

    Hoppas allt är bra annars!

    Kram T och H

    SvaraRadera
  2. Haha... lugnt... skoja bara... hör gärna av dig nästa gång du e här =) hoppas vi hinner ses nästa vecka annars... kram på er! =)

    SvaraRadera