måndag 27 april 2009

37.8 och hosta

Vår stackars lilla tjej har blivit förkyld. I går kväll var hon mycket kingigare än hon brukar. Var bara min famn som dög och knappt det. Hon fick sin gröt som vanligt på kvällen, men hon fick nog bara i sig ca 1/3. Inte så konsitgt, man är ju inte alltid så hungrig när man är sjuk. Hon fick sin första alvedon igår. Försökte lägga henne i hennes säng efter sista amningen, gick inge bra, så tog upp henne igen, ammade lite till och lät hennes sedan ligga ett tag bredvid mig i soffan, då låg hon och tittade på TV och var nöjd. Prövade efter ett tag att lägga henne i hennes säng igen, då gick det bättre, och efter ett litet tag sov hon. Om det berodde på att jag ammat lite till eller om alvedonen då hade börjat få effekt, svårt att säga, men skönt att hon somnade igen. Sov sedan hela natten och vaknade vid halv åtta av en ordentlig hostattack. Ammade henne och bytte blöja och nu sover hon igen. Vid den här tiden brukar hon inte sova när hon är frisk.... Får se hur länge hon sover. Kommer säkert bli några steg tillbaka vad det gäller maten. Blir nog mest amning nu när hon inte mår bra. Men det tar vi igen sen när hon blir frisk. Ringde till BVC, hostmedicin ska man inte ge till barn under 3 år. Och en temp över 37.5 räknas som feber. Så hennes 37.8 innebär lite förhöjd temp. Speciellt som hon brukar ha runt 36.3.

Igår var jag och tränade på fm medans Ellas moster och hennes pojkvän var här med Ella. Hon hade vart lite skrikig ett tag, men somnade snällt i vagnen så fort de la henne i den. På em tog jag och Ella en promenad, och på kvällen kom moster och hennes pojkvän tillbaka och åt middag med oss. Blev sen middag eftersom Tomas jobbar.

Idag blir det nog en promenad, Ella sover ju minst lika bra i vagnen somi sin säng, och lite frisk luft än nog bara nyttigt. Ikväll ska vi på visning på ett hus. Radhus. Men än så länge har vi inte ens något lånelöfe så det blir bara att titta.

Dax för frukost nu innan Ella vaknar igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar