tisdag 10 juli 2012

Plums...

I dag skulle jag ha träffat en mamma från mamma-gruppen. Men fick sms av henne på morgonen om att hennes son hade feber. Vädret var på morgonen relativt fint, så något ville jag hitta på. Dessutom hade jag mer eller mindre lovat Tomas en barnfri iallafall fm. Bestämde med en kompis att vi skulle ses i Mulle Meck parken i Solna. De blev riktigt lyckat, barnen lekte fint tillsammans, och Felix somnade utan större problem i vagnen och sov ca 1 1/2 timme. Blev spontan inbjudna på grillning hos min kompis efter dagen på Mulle Meck. Middagen var trevligt, lite små stressig med 2 1 åringar och en pool bara. Men de gick bra. Efter middagen badade vi allihop. Tom Ella vågade sig i och tyckte de var riktigt roligt :-) Felix har aldrig vart lika rädd för detta med att bada som Ella. Så bara han fick vara i min famn så badade han gärna :-) Efter badet sätter Tomas på Felix blöja och pyjamas, och Ella hennes nattlinne.

Min mamma lärde mig som liten att när jag badat klart ska jag ta av mig mina blöta badbyxor, eller blöta baddräkt om jag badar i baddräkt för att undvika att få urinvägsinfektion. Detta har jag tagit fasta på. Har oftast med mig 2 par bikinibyxor när jag är på stranden. Därför, när jag kom upp ur poolen s tog jag av badbyxorna, och hade en handduk runt midjan. Bikini överdelen behöll jag på. Satt sedan och pratade medans barnen leker. Fortfarande med en del upphopp för att se till att ingen ramlar i. Men plötsligt händer det som inte ska hända. Som inte hänt på de tre år som våra vänner bott där. Ett barn trillar i... Barnet var Felix ( tur i oturen att de inte var Ella för hon hade blivit jätte rädd tror jag) jag är snabbt framme vid pool kanten och där fastnar jag. Jag har ju ingen badbyxor på mig... Vad ska jag göra? Hoppa i så klart. Tar bara nån hundra dels sekund så sliter jag av mig handduken och hoppar i. Felix hade flyttit upp till ytan när jag som en bomb slår i vattenytan tar tag i min son och igen drar ner stackarn under ytan. Väl uppe igen hostar han lite och sedan ler han. Slutet gott allting gott. Men en fråga som dök upp i huvudet på mig efteråt; Varför behöll jag inte handduken på när jag hoppade i? Hade med all säkerhet fått låna en torr handduk!

3 kommentarer:

 1. Morfar påminns av denna berättelse om en händelse, när ud och syster Lina hade en Kanin.
  Vi hyrde sommarställe på Blidö. Kanin rymde jag var just uppkommen från badet omsvept med badhanduk. Jag började krypa för att fånga kaninen, då lossnar HANDUKEN.Något pinsamt. Skönt att Felix inte blev rädd!!!!

  SvaraRadera
 2. Precis samma sak tänkte jag på :-)

  SvaraRadera
 3. Hihiii, ja tänk så tokigt det kan vara :-) Tack för en trevlig dag o kväll. Å en kväll med mkt bad ;-) Kram Camilla

  SvaraRadera