tisdag 29 maj 2012

Nyckelpiga

Två nätter i rad nu har Ella sovit hela natten i sin säng, utan blöja, ingen olycka, och utan att komma in till oss. Detta var tredje natten, och den räknas nästan också som en hel natt. Hon kom in till oss... Tror att klockan var runt ett. Men jag är inte helt säker. Jag trodde då hon ville komma och lägga sig mellan oss, så jag lyfter lite på täcket för att hon ska kunna krypa under.
- Kom och ta bort nyckelpigan, säger hon istället
??? vad pratar hon om?
- Kom Ella du kan ligg ahär bredvid mamma.
- Nej, du ska ta bort nyckelpigan.
Ok, jag tar hennes hand så gå vi in till hennes rum. Hon pekar på sin säng och säger igen
- Ta bort nyckelpigan.
Jag tittar, jag ser då ingen nyckelpiga, däremot ser jag en lite svartludd bit stor som en nyckelpigan. Kanske var den hon menade. Jag tar bort den, och säger att hon kan lägga isg
- Har du tagit bortnyckelpigan nu? säger hon
-Titta själv, svara jag, är den kvar där.
-Tack mamma,säger hon och lägger sig sedan ner igen i sin säng, och somnar om.
Jag vaknar nästa gång vid tjugo i åtta, av att jag får ett sms. Då sover barnen fortfarande. ( Tomas jobbar). VId kl 8 går jag in till Ella och väcker henne. Ca en kvart senare vaknar Felix. Hoppas att detta sov mönster är något som är här för att stanna. Vore ju väldigt skönt om båda barnen sover till efter kl 8 under sommaren när vi har semester och inga dagis tider att passa :)

Just nu sover Felix. Han har sovit sedan strax efter halv ett. Hoppas han sover tills trax innan vi ska till dagis och hämta Ella, så kan jag få lite lugn och ro. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar