onsdag 1 juli 2009

Parken Zoo i Eskilstuna

Idag har vi gjort en dagsytflykt till djurparken i Eskilstuna, tillsammans med Lina ( min syster ) och Bobo hennes pojkvän. Tomas o jag hade tvätt tid på morgonen så vi kom inte iväg förns närmare kl 11. Ella somnade nästan på en gång i bilen och sov hela bilresan som tog lite drygt 1 1/2 timme.

Här är vi allihop ( utom jag som står bakom kameran ) vi parkeringen. Ella vaknade strax innan vi kom fram. När vi kom in på djurparken så var det nästan genast dax för Ella att få lite lunch.

Nammi gott med lunch. Efter att Ella ätit passade vi på att äta lite lunch också För att sedan titta på när tigrarna fick sin lunch :=) Var roligt att se. De hade fäst en två köttbitar på varsin ända av en vajer och sedan dragit den genom taket på buren. När tigrarna sedan kom in i buren så gick dem till attack mot varsin köttbit ( de var 2 tigrar ) så det blev som dragkamp mellan tigrarna :=)


http://parkenzoo.se/ Om ni orkar gå in på denna sida så nämner de där om att deras ap-par har fått en liten bebis. Vi såg faktiskt bebisen :=)
Apan som man ser en bit upp i vä hörnet är mamma apan, i sin famn hade hon bebis apan, syns ej på detta kort, men i verkligheten såg man :=) Ella fick även se en kängeru, man fick gå in i deras burar och titta. Den kom så nära så hade jag tillåtet så hade Ella kunnat klappa den. Men det vågade jag inte låta henne göra, däremot kom det lite större barn när kängurun stod så nära och de klappade den. VI gick förbi en liten affärer där de sålde en massa gossedjur. Jag höll fram en vit tiger framför Ella och hela hon lyste upp och skrattade. Det slutade med att moster köpte den till henne. Den höll hon sedna krampaktigt i hela tiden.... Tom när hon sov :=)


Vår lilla sötnos. Hon sov i ca 1 1/2 timme vaknade lagom tills vi skulle packa in i bilen, och sedan höll hon sig vaken hela vägen hem största delen av vägen med ett leende på läpparna men i slutet på bilresan började hon tröttna på att åka bil. Men det räckte med att någon av de tre som satt i baksättet busade lite med henne så blev humöret bättre. Vi var inte hemma förrns närmare kl 20. Hann äta snabbt och sedan var det dax för Ella att få välling och sedan sova. Så nu sover vår lilla tjej. Vad det gäller hennes förkylning så har den blivit bättre, men hon hostar fortfarande en del på natten. Så ingan av oss har sovit så bra de senaste nätterna. Bara hoppas att det blir bättre i natt :=)

2 kommentarer:

  1. Blir den vita tigern lika kär som "vovva" kanske. Vilken snäll moster och härlig dag ni haft.
    KL

    SvaraRadera
  2. Lina Letterkvist1 juli 2009 kl. 23:17

    Tack för en supertrevlig dag! Vi får göra fler sådana utflykter tycker jag! :) Ja, jag hoppas att den tigern kan bli en av hennes favoriter! Skulle vara roligt att kunna säga "Den fick hon av mig" :)

    Kram Lina L

    SvaraRadera