torsdag 7 juni 2012

Dans på strandpromenad.

Efter smörgåsen då Felix började blöda igen så har han inte blödit något mer. Han är sitt vanliga glada positiva jag, så nu känner jag mig liter lugnare ( tack mamma aoch Camilla för era inlägg :) ) Samma dag som " olyckan" så ville han inte äta mat, gissar att de kanske sved lite i munnen. Välling, fruktpure och youghurt gick bra, så de var vad han åt i tisdags. Trodde nästan att de skulle bli så några dagar. Men redan igår när Tomas gav honom lunch åt han med god aptit.

I går tog vi en promenad på fm, gick till en park som ligger här i närheten, en stor fin park med en del djur, såsom kaniner, fåglar. Farmor hade med sig bröd som hon och Ella matade djuren med. Ella tyckte de var jätte roligt att mata djuren. Fortsatte sedan promenaden ner mot " strandpromenaden där Felix också fick gå lite. Ella och jag gick ner till vattnet, Ella vill så gärna bada. Ni osm känner min dotter vet att hon inte är ett dirket baddjur. Tar ett tag för henne att ta sig i vattnet. Dessutom stod pappa, farmor, farfar och Felix och väntade på oss, var lunchdax. Stannade därför inte så länge, men Ella hann iallafall bada fötterna. Medans Ella och jag var vid vattnet, hade farmor och farfar fortsatt gå lite med Felix som inte ville stå stil. De satt en man och spelade dragspel lite längrefram på strandpromenaden, de tyckte Felix var jätte roligt. Han ställde sig och gungade på benen, skakade huvudet, såg tydligen ut som att han dansade på en 1-åringsvis. Han hade fått många glada blickar och leenden av folk som gick förbi. Hade velat se de själv, men just då var ju som sagt jag och Ella vid vattnet. Efter detta stannade vi till och åt lunch, Felix åt, trots såret i munnen, med god aptit. Felix somnade sedan i vagnen påväg tillbaka hem. Eftermiddagen var lugn, vi höll oss här hemma, Ella badade i "poolen ( Lina, en lite liknaden den ni har, fast något mindre) Felix satte också i ett tag, men först tyckte han de var läskigt ( lite lik sin syster i samma ålder) men till slut satt han med vatten upp till armhålan, men detta var bara ok om han fick sitta på mig.
Vilken skillnade det är på en 1 åring och en snart 4-åring. Självklart absolut. Men just detta att en 4-åringen behöver man inte passa på varje sekund, klart att man måste ha koll på 4 åringen också, men inte på samma sätt som på 1-åring, som stoppar i munnen, inte har någon respekt får kanter och höjder, som kan gå, men inte helt stabilt än, som trillar lite då och då, och då gäller de att vara med så att han inte slår sig illa. De är egentligen bara lugnt när 1-åringen sover :)

Idag ska Tomas, Ella och jag iväg till Aqualand. Spännande att se vad Ella tycker, om hon kommer våga bada något, om hon vågar åka någon kana? Den vilda 1-åringen ska stanna med farmor och farfar. :)
Nu är de dax att börja göra i ordning så att vi kommer iväg någongång. Han en bra dag allihop :)

2 kommentarer:

 1. Låter som om ni har det riktigt trevligt tycker jag :) Om man bortser ifrån Felix lilla olycka.

  Här hemma hos oss har Alma åkt på en dunderförskylning, eller vad det nu är. Snorar, feber, kinkig och hostar. De två senaste kvällarna har hon hostat så hon kräkts :( Hoppasdet inte sitter i så länge.

  Kram syrran

  SvaraRadera
 2. Nästa gång Ni passerar en spelman och The Dancer
  börjar med sin dans, så hoppas jag att det blir
  några bilder tagna.
  Härligt att ni får så sköna sommardagar och kvällar.

  Hälsningar morfar.

  SvaraRadera