onsdag 13 juni 2012

Borta bra, men hemma bäst.

Nu är vi hemma efter 9 trevliga och roliga dagar i Spanien hos barnens farmor och farfar. Hann inte att skriva särskilt mycket under tiden där. Ska försöka sammanfatta det lite kort. Dagarna och kvällarna var jätte trevliga. Nätterna var enligt min mening mindre trevliga. Jag har så svårt att sova när de är så varmt, Är inte heller van att sova i samma rum som Felix, vaknar av minsta ljud han ger i från sig. Ella sov på en luftmadrass i samma rum som farmor, och de fungerade utmärkt de flesta nätterna. Tror att det var 1 eller 2 nätter som hon vaknade och var ledsen, men de gör hon ju hemma också. Kvällarna spenderades ute på svärföräldrarnas tomt, med prat , skratt och en del vin, mycket trevliga kvällar. I fredags kväll var Tomas och jag ute och åt. Trevligt de också, men de räckte med en kväll, för vi hade så trevligt tillsammans med Tomas föräldrar hemma också. Varje kväll innan vi gick och la oss så tog vi upp Ella och satte henne på toa så att hon skulle få kissa. Detta gick oftast problemfritt, men en kväll när jag kom in och skulle hämta henne så låg hon inte på sin madrass, men de dröjde inte länge så såg jag att hon låg under skrivbordet som var precis bredvid hennes madrass. En annan kväll låg hon inte heller på madrassen, men då tog de lite längre tid innan jag hittade henne. DÅ hade hon gått ut i vardagsrummet och satt sig i farmors fotölj, och där hade hon somnat halv sittandes, var där vi hittade henne.
Dagarna såg lite olika ut. Fm blev de oftast en promenad. Ella spran, gick eller åkte vagn, lite beroende på vilket humör hon var på. En dag var vi på " Aqualand" ( men de tror jag att jag har namnt tidigare?) På em kom Tomas och jag iväg själva ibland, ibland hade vi Felix med, ibland Ella. Några em gick Ella och jag ner till stranden. Hon badade inte riktigt, men de är inte heller så varmt i vattnet där, skulle gissa på 17-18 grader, men hon badade gladerligen benen, samlade en hel del stenar och snäckor. De blev även en hel del bad i poolen ( den uppblåsbara) på tomten.

Flygresan hem idag gick väl som förväntat med 2 småbarn, eller kanske lite bättre. Felix somnade i vagnen på flygplatsen, hann sova ca 1 timme innan vi var tvugna att ta upp honom ur vagnen för att gå ombord på flyget. För honom blev de inge mer sova. Han höll sig vaken under hela flygresan. Ella däremot, ville absolut sitta i mitt knä. Dröjde sedan inte länge så sov hon. Hon sov större delen av flygresan, vaknade till lite, men då ville hon fortfarande sitta i mitt knä. Jag hade en sovandes Ella i knät i stortsett hela vägen. Så Tomas fick ta hand om Felix. Tyckte att Ella kändes varm när hon satt i mitt knä. Min tanke var att vi skulle ta en temp på henne när vi kom hem. Men hon var alldeles för trött, dessutom mådde hon illa, och han kräkas på toaletten innan vi la henne, så vi hoppade tempen, vet ju iallafall at thon har lite feber, så de blir inget dagis för henne i morgon. Hoppas inte detta är något långvarigt och / eller smittsamt nu.

Tack Inger och Björn för 9 fantastiska dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar