måndag 10 juni 2013

Dessa sjukdomar...

I går kväll la vi barnen strax innan kl 20. Inga problem. Sedan skulle vi vuxna sätta oss ute med lite vin, och tilltugg. Vi hör då att någon av barnen skriker. Vi trodde nog allihop att de var Felix. Men när jag kom in i köket, hörde jag att de var från Ellas rum. Synen som möter mig var ingen höjdare... Ella med kräk i ansiktet, i håret och på kudden. Jag har en stark fobi för just magsjukor. Bär snabbt in en gråtande Ella i duschen. Duschar av henne, tvålar in henne och tvättar håret på henne. Jag sitter sedan med henne i knät medan hennes säng blir ren bäddad. Jag hoppas och tror att det inte var magsjuka. Hon kräktes bara en gång. Efter det inte påverkad alls. Däremot är hon ju förkyld, har nog svalt ner en del slem, ätit lite för mycket godis. Hoppas att något av detta var orsaken till att hon kräktes :) När Ella säng var ren bäddad säger hon;
-Jag vill sova med dig i din säng mamma...
Lite svårt då Tomas och jag sover i en säng som är 1.40 bred, och har Felix i samma rum, som några nätter har vaknat och kommit upp till oss. Kan inte sova fyra personer i den sängen. Men när Ella får erbjudande att titta på I-Pad.n så glömmer hon bort att hon ville sova i min säng. Resten av kvällen förflöt lugnt, med mycket prat och skratt. Gick och la oss strax efter kl 23. Runt 2-3 tiden km Ella in till oss
-Du måste tvätta mina ögonen, säger hon lugnt
Kanske har hon en ögoninflammation trots allt? Jag och Tomas vaknade vid 8-tiden. Ella hörde jag strax efter. Felix vaknade vid halv nio.

På fm gick Tomas, jag och barnen ner till stranden. Detta har vart den första riktigt varma dagen. Havet däremot var inte jätte varmt. Jag skulle gissa på mellan 15-18 grader. Jag doppade mig några gånger. Både Ella och Felix blev lite oroliga när jag gick i vattnet.
- akta mamma, ropade Felix
- Inte så långt ut mamma, ropade Ella
Ella tog sig också några dopp, även fasta de måste var av misstag, då hon trillade till i strand kanten. Felix däremot, tror inte ens han doppade tårna i vattnet :) Barnen hann även leka ett tag på stranden innan vi satte oss på ett ställe nere vid stranden och köpte toast till barnen. Felix somnade i vagnen på väg hem igen. Väl hemma åt vi vuxna lunch. Flix sov till närmare halv fem. Just nu är det fullt ös på barnen. Planen är att Tomas och jag ska ut och äta ikväll. Blir nog något ställe nere vid hamnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar