tisdag 4 juni 2013

Äntligen...

I går kväll hade vi som mål att lägga barnen runt halv åtta. Efter två sena kvällar behövde de komma i säng i tid. De gick inte riktigt som vi tänkt, men helt ok ändå. Ella somnade i soffan redan vid halv sju. Men vaknade när jag bar in henne på toaletten för att kissa och borsta tänderna, och sedan ville hon absolut inte gå och lägga sig. Felix tog sina kuddar från sängen och la sig på golvet framför tv.n, efter att ha legat där en bra stund säger han:
-Bok, mamma.
Han går in till Ellas rum och pekar på hennes bokhylla och säger bok igen..
- Vill du att jag ska läsa en bok för dig? frågar jag.
Han nickar glatt. Blir "Raska på Alfons Åberg" Han sitter helt still i mitt knä hela tiden, utan att protestera eller försöka vända blad. När vi har läst klart säger han:
- Meija...
Men då är klockan en bit efter sju, och det börjar bli dax för välling, och blöjbyte och sätta på pyjamas om han ska ligga i sängen till halv åtta. Lägger honom strax efter halv åtta, men han är inte alls nöjd med det, kommer ut till oss ett antal gånger, och ligger i sin säng och skriker... När vi skulle lägga Ella ville hon se klart programmet som var på tv, men klockan var då närmare åtta. Stängde av tv.n och lite protester blev det från Ella, men inte så farligt mycket. När hon väl låg i sängen dröjde det inte länge innan hon sov. Men Feli tog det lite längre tid, men efter mycket fram och tillbaka, och skrik, så somnade han iallafall strax efter kl 20.
I morse vaknade jag först, klockan sju tittade jag på klockan och då sov resten av familjen, jag låg kvar i sängen och drog mig ett tag. Runt kvart i åtta kom Felix. Ella fick vi lov att väcka strax efter kl 8. Hoppas detta håller i sig. Alldeles perfekt att de vaknar runt 8- tiden.

Idag ska Felix och två barn till iväg på en utflykt med dagis. Det ligger ett gymnasium här i närheten där de har djur. Jag har aldrig vart där så jag vet inte riktigt vad för djur. Men dit ska de iallafall. De skulle åka buss dit, tror bara bussresan i sig kan vara en stor upplevelse för tre stycken 2-åringar :)

Idag ska jag till skolan för handledning av vår magisteruppsats. Ska vara där kl 13, och efter de ska jag direkt till jobbet, mitt extra jobb. Ska jobba ikväll. Behöver lite extra pengar :) Får se om jag hinner skriva något mer innan vi åker, eller om nästa inlägg blir från Spanien :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar