söndag 16 september 2012

Läkarbesök

Felix har fortsatt ha en temp runt 40 grader sedan i torsdags. Men i övrigt har han var ganska nöjd. Men igår när han vaknade var han jätte ledsens och otröstlig i över 30 min, men sedan lugnade han sig och blev sitt vanliga jag, lekte med Ella, och när de var dag för lunch åt han bra, när de sedan kom till att sova så somnade han utan problem, men efter ca 30 min vaknade han och var ledsen, jag lyckades få honom att somna om, men bara i ca 15 min. Sedan vaknade han igen, och då var han jätte ledsen. Jag försökte ge honom en flaska Välling, men de hjälpte inte, försökte med nappen, gick runt och vyssade honom i famnen, satte ner honom på golvet igen, la tillbaka honom i sängen. Men INGENTIING lugnade honom, då började nästan bli lite orolig för honom, var uppenbart att han hade ont någonstans, för annars skriker han inte så. Jag kände mig så maktlöst, visste inte alls vad jag skulle göra för min son. Tomas och Ella var på bio uppe i centrum, de såg filmen " Modig" De hade tagit bilen upp till centrum. Jag ringde vårdguiden som absolut tyckte att en läkare skulle titta på honom. Jag ringde till Bromma akuten för att boka tid, måste vara många som är ska nu. I vanliga fall när man ringer dit har jag fått tid senaste en timme senare. Men nu var den första tiden som fanns 3 timmar senare. Tog självklart den tiden. 17.10 skulle vi vara där. Ungefär 40 min efter att han vaknat började han lugna sig, men då hade han även fått röda utslag ffa i ansiktet och på buken. Tomas och jag hade bokade biobiljetter till kl 18.40, mina föräldrar skulle komma hit och passa barnen. De kom vid 15.30, både Tomas och jag åkte med Felix till läkaren, Ella fick stanna hemme med mormor och morfar.
Väl hos läkaren, så var de som vanligt när man kommer dit ingen väntetid. Vi fick komma in nästan omgående till läkaren när vi kom dit, och då var vi ändå 5-10 min tidiga. Han tittade på Felix utslag och sa att de kom av febern, kroppens reaktion på febern ungefär. Han tittade i Felix öron och konstaterade att han hade början till öroninflammation, jag förstod inte riktigt om de var i båda öronen, eller bara i ena, men hur som så förklarar de varför at han var så ledsen när han vaknade. När han har legat ner så svullnar de på i örongångarn och då får han ont. Anledningenn till att han var så ledsen när han vaknade var öronvärk! Stackars lilla killen. I första hand ska vi försöka smärtlindra honom med Alvedon, eller Ipren, och även ge honom näsdroppar i avsvällande effekt innan han ska sova. Kroppen klara själv av att bryta ner dessa bakterier. Men om han fortsätter att ha så ont, och vara otröstlig så har vi ett recept på penicillin att hämta ut.
Igår kväll var Tomas och jag på bio, Tomas hade valt filmen " resident evil" En typisk " Tomas film" Ingen höjdare tycker jag, alldeles för mycket fighting-scener. Men de var trevligt att komma iväg Tomas och jag, senaste gångerna jag har vart på bio så har debatt med Ella. Efter bion åkte vi till sundbyberg och gick på en tapas restaurang där, " El Torro" tror jag den heter. Var god mat, servicen var väl sådär, men trevligt hade vi. Vi var hemma strax före kl 23. Här hemma hade de gått bra, Felix hade vart påhitt humör, inga problem att ge honom Alvedon och näsdroppar. Somnade strax efter halv åtta utan problem, Ella hade fått sitta uppe med mormor och morfar, och somnat i soffan vid halv nio. Morfar hade sedan burit in henne till hennes säng. Inga problem med de heller.
Natten har vart lugn. Ella kom som vanligt in till oss någonting under natten. Men Felix sov hela natten. Han vaknade strax före kl 7, och då var han ledsen, men de höll inte i så länge, han skrek i kanske 5 min, men lugnade sign sedan, jag gav honom Alvedon. Nu är han som vanligt, men utslagen har blivit värre. Får se hur han är vid lunchvilan. Om han är så ledsen som i går och om de håller i sig lika länge som i går, då tar vi oss till Apoteket och hämtar ut hans penicillin.

Idag är de vår 2-åriga bröllopsdag. De blev inte riktigt som vi planerat, men så är de att vara småbarns föräldrar.
Idag har vi inga direkta planer. Jag tror att jag och Ella tar oss till någon park på fm, hem till lunch. Felix får nog vara hemma med Tomas. Efter lunch ska Felix sova, och Ella får vila lite i soffan med en film, då ska jag passa på att plugga. Ibland undrar jag ärligt hur jag ska klara av detta med skolan med 2 småbarn som är sjuka om vartannat. Men de är bara att kämpa på. Kursen vi läser nu är inte heller så inspirerande. Måste bara ta mig igenom denna för att sedan fortsätta med de kurser jag verkligen ser framemot att läsa.

1 kommentar:

  1. Men lilla Felix!! :( Jag vet hur otroligt ont det gör i öronen, det spränger och känns som det brinner i öronen. Så ge honom ordentligt med smärtstillande!! Undrar om det kan ha varit de Alma hade då hon var sjuk med hög feber och vaknade otröstlig på natten flera gånger. Var ju flera månader sedan men kan vara bra att tänka på till nästa gång.

    Vad gäller pluggandet så säger jag bara: häng i!! Det blir nog lättare när du kommer in i det och när ni börjar läsa roligare kurser. Är alltid jobbigt när man börjar på nytt tycker jag!

    Ni får se till att åka iväg och fira er bröllopsdag när barnen blivit friska!!

    Kram

    SvaraRadera