torsdag 18 juli 2013

TBE-vaccin och anställningsintervju

Sommaren fortsätter att visa sin bästa sida. Soliga varma dagar. Jag har jobbat den här veckan, Tomas har då gått ner till Nälsta badet med barnen på fm. När jag kommit hem från jobbet vid 16-tiden har vi börjat med middagen. Klockan 18 är det dax för Ellas simskola. Detta är sista veckan på simskolan. I går var mina föräldrar med och tittade. Jag passade på att simma 1 km medan Ella var på simskolan. Simskolläraren hade då sagt till mormor att Ella hade klarat kursens alla mål, så hon kan nu gå vidare till nästa steg. Funderar på att fortsätta till hösten, då blir det ett tillfälle per vecka i 10 veckor.
Igår var jag ledig, på dagen åkte jag till stranden med barnen så fick Tomas en barnfri dag. Mötte upp några kompisar och min syster där. Men innan vi åkte dit var det dax för Felix tredje TBE-spruta, de två tidigare fick han förra sommaren. Det tråkiga med TBE vaccinet är att man måste fylla på var 3-5 år. Ella och Tomas ska fylla på våren 2015, och jag och Felix våren 2016. Så just nu är hela familjen full vaccinerade mot TBE  :) I Slutet av juli ska vi hälsa på ett par kompisar till mig som bor ute i skärgården, och där finns det mycket fästningar, skönt då att vi alla är vaccinerade mot TBE. Borelia finns inget vaccin mot, men det finns antibiotika.
Idag har jag vart på en anställningsintervju på en VC ungefär 20 min cykelavstånd från där vi bor. Kändes som en bra intervju. Fick en känsla av att jag kommer få jobbet, bara det inte kommer fram något konstigt från referenserna, och det kommer det inte att göra :) Hon frågade om lönekrav. Alltid en svår fråga. Men jag sa vad jag har idag, och att jag inte vill förlora på att byta jobb. Så jag sa att jag vill ha 30.000 +. På den förra intervjun jag var på pratade hon mycket om MI (motiverande samtal) den chefen lät väldigt "missnöjd" med att jag inte hade MI-utbildning. Medan den här chefen inte såg något problem med det. Utan då skulle hon kunna skicka mig på den utbildningen. Så även om inte VC ligger i det absolut bästa området, eller där jag allra helst skulle vilja jobba, så fick jag en känsla av att det fanns många utvecklingsmöjligheter, och utbildningsmöjligheter. Det enda negativa egentligen var att det var ett vikariat på ett år. Men sånt brukar lösa sig, alla tjänster jag har haft som sjuksköterska har börjat som vikariat, och sedan blivit en fast tjänst. Så det löser sig säkert. Jag ska höra med min nuvarande chef om hon kan tänka sig att ge mig tjänstledigt de första halvåret?!
Hinner inte skriva mer nu. Ska iväg och jobba. Ha en trevlig torsdags eftermiddag allihop :)

1 kommentar:

  1. Kul att det gick bra på intervjun!! :) Håller tummarna att de hör av sig med ett positivt besked :)

    SvaraRadera