måndag 8 juli 2013

Sovmorgon

Mina föräldrar bor kvar i de radhuset där jag och mina syskon är uppväxta. Ett radhusområdet i en förort till Sthlm. De första 10 åren av mitt liv bodde jag där med min mamma, pappa och min lilla-syster. Åldersskillnaden på mig och min syster är nästan exakt den samma som mellan Ella och Felix.   Vi har lekt mycket (men även bråkat mycket när vi var små). Det bodde flera barn i radhusområdet där vi växte upp som var i ungefär samma ålder. Vi lekte burken, kurragömma, kull m.m ute på gården. Ibland, men det vara vid vissa tillfällen fick vi sitta inne och spela tv-spel, fast som jag minns det var det bara två eller tre av oss som hade tv-spel, och det var långt i från varje dag. Av oss som umgås mest var jag äldst, och min syster som är född 1981 var/ är yngst. Någon (minns inte vem) fick en Ida om att vi skulle samla in pengar och köpa regnskog. För att göra detta sålde vi gamla saker, vi gjorde the av torkade blad ( ingen aning om det var drickbart. De mesta köpte nog våra föräldrar. Men någonting som vi gjorde som jag minns var att vi satte ihop en cabar're (hur sjutton stavas det:)?)  jag har ingen som helst aning om hur mycket pengar vi drog in, men roligt hade vi, och lite regnskog köpte vi. :) De flyttade in och flyttade ut barnfamiljer från detta område. Men många av oss har kontakt även idag. Ingen tät kontakt, men det är aldrig svårt att prata när vi ses. De flesta av oss har barn, många bor kvar i Sthlm, men inte alla. Men vi var fyra stycken som bodde där under hela vår barndom, min syster Lina, Anna, Lina( inte min syster) och jag. För att hålla isär "Linorna" har jag för mig att min syster som var yngst kallades för "Lill-Lina" och den äldre för " Stor-Lina" (Det skilde 1 år på dem)
I går var vi över hos "Stor-Linas" föräldrar och grillade. Detta började planeras för drygt 1-2 månader sen tror jag.  Tyvärr kunde inte Anna och hennes familj vara med. Vi blev 10 vuxna och 5 barn. "Stor-Lina har idag två barn, en flicka som är ett halvår äldre än Ella, och en pojke som är född sommaren 2010. De blev en rolig kväll, mycket minnen togs upp. Stor-Lina och jag var både väldigt envisa som barn (hur vi är idag kan vara osagt ;)) När vi höll på att samla in pengar till regnskogen hade vi ett ett lucia-tåg. Både jag och Stor-Lina ( ursäkta att jag skriver Stor-Lina, men de är för att hålla isär min syster och henne), ville vara Lucia. Mina argument var att jag var ljushårig, längst, och tydligen även att jag var äldst, (vad de nu har med saken att göra). Stor-Linas argument var att riktiga Lucia minsann var från Italien och hon var mörkhårig,  därför borde hon vara Lucia. Vi kunde verkligen inte enas om vem som skulle vara Lucia. Så tillslut fick Stor-Linas mamma hjälpa oss. Det blev lottning. Jag tror hon la ner en lapp för varje  flicka, förutom mig och Lina, tror ingen av oss hade godtagit om det blev någon av oss. Lucian bilen en annan blod flicka. Jg var hyfsat nöjd som jag minns det. Ok jag lev i te Lucia, men det blev iallafall en blond Lucia, och viktigast av allt.... Stor-Lina blev inte Lucia ;) Tror Lina var fullt nöjd med att det inte blev jag :)
Vi åkte hem vid halv elva tiden, efter att barnen fått på sig pyjamas, Felix fått välling, båda fått sina tänder borstade. Ella somnade i bilen. Det gjorde inte Felix. Men han somnade utan problem när vi la honom i sängen. Felix vaknade till vid 2-tiden inatt och skrek, jag gick knock gav honom hans napp, men det hjälpte inte på en gång. Tror nästan att han drömt något. Efter att jag burit runt på honom ett tag så lugnade han sig, och gick med på att lägga sig i sin säng, men jag skulle ligga bredvid honom. Jag låg där tills han somnat, tog inte allt för lång tid :) Sedan gick jag i och la mig i min säng igen. Vaknade strax före nio, då sov barnen fortfarande. Nu är klockan snart halv tio, och båda två sover fortfarande. :) Skänt med sovmorgon, men nu får de ta och vakna snart :)
Ha en trevlig måndag allihop och njut av sommaren !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar