onsdag 28 september 2011

Jultomten och " det är ljust ute "

Ibland funderar jag... 2 eller 3 barn. Känns lite trist att allt jag nu upplever med Felix är sista gången?! Andra gånger, som just nu, känner jag att 2 är mer än nog. Efter en natt då båda barnen vaknat i omgångar. Hade känns mer ok om Tomas och jag delade på nätterna, att jag tar hand om Felix, och Tomas om Ella. Men Ella är återigen väldigt mammig. Är mig hon ropar på på natten. När Tomas går in till henne fortsätter hon bara skrika :( Med lite tur kanske Felix kan sluta äta på nätterna snart, det skulle underlätta en hel del. Inatt vaknade hon strax efter kl 04. Då ville hon absolut inte ha blöjan, efter upprepade försök av mig att få sätta på henne en ny blöja gav jag upp... De värsta som kan hända är att hon kissar på sig. Har plastade frotté under hennes lakan så madrassen klarar sig. Men de hände ingen olycka. Hon vaknade vid halv åtta. Jag är då SÅ trött efter att vart vaken upprepade gånger under natten. Går in till Ella och lägger mig i hennes säng och känner bara för att gråta. Men det känns bättre efter ett liter tag när jag hör henne sitta på golvet och leka med sina plast djur :)

Felix har de senaste 2 kvällarna vaknat runt kl 22 och vart ledsen. De går inte att amma honom då. Tar ungefär 1 timme att få honom att somna om. Jag hoppas verkligen att detta inte är ett beetende som är här för att stanna.

Häromkvällen när jag nattade Ella så sa jag till henne att hon är duktig tjej och att hon kan sova i sin säng hela natten, vi ska inte gå upp förens det är ljust ute... Ca kl 05.30 ropar hon påmig " det är ljust ute nu mamma, nu kan vi gå upp" Hur jag än försökte så ville hon inte somna om. Så just den menningen har jag INTE använd mig av i fortsättningen :)

Det är drygt 9 månader sen de var julafton. Min pappa var då jultomte... Ella gillade inte alls jultomten, hon satt i mitt knä tills jultomten gick. Han blev inte långvarig. Nu har hon börjat prata om jultomten igen, " tycker inte om jultomten" Vi har kontrar med att jultomten kommer med julklappar. Så de senaste nu är att hon säger " jag vill inte ha julklappar, tycker inte om jultomten"

Nu måste vi göra oss i ordning här. Ella ska ta kort på dagis idag. Så jag ska försöka få sätta ypphennes hår i en liten tofs hon blir SÅ söt i uppsatt hår...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar