onsdag 24 april 2013

På bättringsvägen

Ella sov i vår säng inatt. Tyckte hon kan få göra det när hon är sjuk. Jag har sovit ganska oroligt, hon har vaknat 2-3 gånger i natt och velat ha ett glas vatten. Är glad att hon vill dricka med tanke på febern, så jag gick uppp och hämtade vatten till henne. Inte tog Felix någon sovmorgon sen heller som jag hade behövt. Klockan 6 vaknade han. Köpte mig 1/2 timme till i sängen tack vare en flaska välling, men sen ville han inte vara kvar längre i sängen. Så då var det bara att snällt gå upp. Vid kvart över sju började han klä på sig, på med stövlar, och jacka;
- Dadis, dadis, säger han
- Vill du gå till dagis nu?
- MM, säger han och ser glad ut.
Vid halv åtta gick vi hemifårn, tog en lite längre väg än vanligt (fast ändå inte lång bit), ni som vet hur vi bor, så gick vi inte via trapporna, utan förbi bilvägen så vi kom in via grinden till gården på dagis. Var på dagis runt kvart i åtta. Fick ett stort leende, en vink och ett glatt
-hedå, från Felix när jag gick.
Väl hemma satte jag mig framför datorn och letade vetenskapliga artiklar. Strax före nio hör jag Ella
-Mamma, jag är hungrig, när ska vi äta frukost? Var är Felix?
- På dagis svarar jag.
-Äter han frukost där? frågar Ella.
Tog en temp på henne som visade 38 grader, och då har hon inte fått Alvedon sedan i går kväll, så kanske kan hoppas att det börjar vända?

Vid 10-tiden var jag iväg på ett dans pass på gymet, var hemma en snabbis efter träningen för att lämna min träningsväska hemma. Ella är då på gott humör och säger:
- Jag ska få ett paket av farmor och farfar, jag och Felix ska få det.
-Jaha, vad kul, har du pratat med farmor och farfar idag?
-Ja, och de hade skickat ett paket, och godis som vi skulle ha på tårtan, säger Ella glatt.

Efter det åkte jag iväg till skolan för föreläsning hela em. Kom hem strax efter kl 17, då hade Tomas hämtat Felix på dagis. Jag hade förberett middagen dagen innan, så det var bara att värma köttfärsåsen. Då hann Felix aldrig bli så arg, och ledsen som han annars blir om det blir middag försent på vardagarna. Då har han inte ätit sedan runt 14-tiden på dagis, när de äter mellis. Ella har vart mycket piggare hela dagen idag än hon var i går. Jag har inte tagit någon temp på henne på kvällen. Men hon är iallafall mycket piggar, och hostar mindre. Dessutom ville hon ha mat, och det ville hon inte alls igår :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar