lördag 28 november 2009

Skrämde mig...

Ella skrämde mig ordentligt nu på morgonen. Hon vaknade vid halv åtta. Jag gick upp och tog hand om henne idag, för Tomas tog henne igår. Hon fick leka lite innan vi skull äta frukost. Hon hittade då en päron bit som fanns kvar på bordet från igår. Jag läta henne ta den, hon bet av en bit. Jag lyfta upp henne och tog med henne till köket. Satte henne i hennes stol så hon kunde knapra klart på pärpnet medans jag gjorde ordning hennes gröt. Plötsligt börjar hon hosta och skrika, jag tar snabb upp henne ur stolen. Mellan hostningarna och skriken så rinner det lite dregel ur munnen på henne, och honblir röd i ansiktet. Jag vänder henn eupp och ner och dunkar henne lite försiktigt i ryggen. Men hon fortsätter att hosta. Jag känner hur panken kommer krypande. Snälla hon måste få bort det som sitter i halsen så att hon kan andas ordentligt. Men hon fortsätter att hosta och skrika. Hon skriker inte hela tiden , utan mellan hostningarna. Väder henne upp och ner igen och dunkar försiktigt i ryggen och då släpper det, ur henne lilla mun flyger en liten päron bit. Usch vad rädd jag blev...

Igår kväll var min syter över här och en barndomsvän till mig. Jag har inte träffat den här barndomsvännen sen jag var på henne bröllop förra sommaren. Även fast vi träffas så sällan, så har vi alltid roligt när vi träffas. Hoppas det inte dröjer 1 1/2 år tills vi ses nästa gång.

I kväll ska vi över till mina föräldrar. Ska fira min lille bror som fyllde 21 år i veckan.

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men Ella har börjat resa på sig, utan att hålla i sig i något. sedan står hon några sek innan hon trillar. Häromdagen hann hon ta 1 1/2 steg också innan hon trillade.

tisdag 24 november 2009

Förskola...

Ella har fått plats på dagis, eller förskolan som det heter nu. Hon fick plats på det dagis som vi önskat i 1:a hand. Ligger väldigt nära där vi bor. http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=058c03a3cae343d083c843e27aa9f7a7
Hon har plats från 100113. Så den 13.e januari kan hon börja dagis.... Några andra för oss än så länge helt okända människor ska ta hand om vår lilla solstråle hela dagarna... Tomas och jag ska jobba båda två och Ella ska gå på dagis. Känns konstigt, hoppas verkligen att hon ska trivas och att det är trevlig personal...

måndag 23 november 2009

kärleksförklaring till min lilla dotter

Tänk att man kan älska någon så mycket som jag älskar dig?! När jag tittar på dig mitt lilla hjärta så känner jag mig varm och lycklig i hela kroppen. Känner så mycket positivta känslor när jag tittar på dig. Men också en negativ känsla... ORO. Det får inte hända dig något. Tror inte jag skulle överleva det. Du är det viktigaste och bästa i mitt liv. Jag älskar dig mer än livet själv. Att det finns sådan ovilkorslös kärlek kan man nog inte förstå innan man får barn själv. Är nog först nu jag kan förstå hur mycket jag och mina syskon måste betyda för mina föräldrar.
Ella mamma och pappa ÄLSKAR dig MASSOR, fast hur mycket kan du inte förstå förens du själv förhoppningsvis får bli mamma någongång i framtiden :=)

söndag 22 november 2009

Söndag.

Så var den helgen snart över. Har vart en trevlig helg. Igår var mina föräldrar och mina syskono ch min mormor över här på kvällen. var lite jobbigt med min diet när jag fick äta isbergs sallad och en 1/2 kyckling medans de satt och åt pizza...Måste erkänna att dieten går sådär, trots att jag inte fuskade igår. Har fuskat lite idag däremot, men tycker ändå att jag är riktigt duktig. Igår var jag över hos min bästa vän som fyllde år, hon bjöd som vanligt när hon fyller år på en massa fika. Men jag höll mig till min kopp med hett vatten. Men idag fuskade jag. Idag ser menyn ut såhär: Frukost: en kopp the, lunch: ingenting. Middag: En lammkottlet och färsk frukt ( den färska frukten tolkar jag som jag vill och kommer att göra en stor fruktsallad, MUMS) Fuskade gjorde jag först vid frukosten då jag var så hungrig att jag mådde illa, så då rostade jag 2 skivor bröd och åt till, men utan smör eller pålägg. Fram på eftermiddagen kände jag illamående komma krypande igen då blev det två smörgåsar med smör och skinka, oj vad det var gott :=) Jag har inget som helst dåligt samvete över det. Just nu känner jag mig inte ens helt säker på att jag ska fortsätta detta självplågeri, får se hur jag känner i morgon.

Ella har lärt sig att klättra upp i soffan själv, hon ser så stolt ut när hon sitter där i soffan :=) Gäller att passa på henne bara, så att hon inte trillar ner. Det är full fart på vårt lilla busfrö nu. Int emånga stunder som hon sitter still :=)

fredag 20 november 2009

Fotvård

Idag är jag ledig. Är ledig hela helgen. Känns skönt. Med dieten går det bra. Första 3 dagarna var riktigt jobbiga. Nu känns det bättre. Har redan gått ner 4 kg. Nu är det bara att hoppas att jag lyckas hålla vikten när jag slutar med den här hemska dieten.

Ella fortsätter med sina favorit lekar.... Gå ut med möbler och gå med gåvagnen. Men fortfarande vågar hon inte släppa. Har gått med Tomas och bara hållt honom i ena handen. Jag tror nog att hon kommer att gå till jul iallafall... Spännande att se :=)

Idag ska jag på medicinsk fotvård. Jobbet betalar 75% av priset via Wellnet. Ska bli skönt. OM jag inte hinner ändra mig innan dess, så ska jag nog ta sprutan mot svininfleunsan på jobbet i em. Tänkte ta mig dit trots att ajg är ledig för att få sprutan. Sedan återstår det att se hur jag mår efter, samt att fundera på om Ella ska få den eller inte?!?

måndag 16 november 2009

Jag tror.....


att Ella snart kommer börja gå. Hon är som hon brukar vara när hon ska låra sig något nytt. Hon är grinig, sover sämre. Hon som brukar sova så länge på morgonen vaknar nu vid kl 07. På dagarna sover hon bara en dryg timme, ibland lite till. Dessutom är den roligaste leken just nu att släppa taget och stå själv utan att hålla i sig. Vi plockade fram en gåvagn och lät henne gå med den.... Och det var en populär lek :=)
Hon ser så gullig ut när hon går med sin vagn :=) dessutom ser hon så otroligt stolt ut :=) Gissa hur stolt mamma och pappa känner sig då

Helgen har vart jätte trevlig. Trevliga middags gäster på lördag kväll. Avslutade kvällen med att spela Wii, till Tomas förtjustning :=) I går var Ella och jag på 1-års kalas. Mycket onyttigt har det ätits denna helg. Jag har nu givit upp att bli av med mina kvarvarande grav kg med hjälp av GI. Så nu ska jag göra något som jag aldrig gjort förrut. Jag ska pröva en riktigt bantningskur. Danska rikshospitalet diet ( något sådant heter den) Får se om det fungerar bättre, 13 dagar håller den på. Idag var det en kopp svart kaffe med 1 sockerbit. Till lunch blir det en biff a`250 g och grönsallad till. Till middag blir det kokt spenat, 2 hård kokta ägg och en tomat... Hoppas verkligen att detta ska fungera. Vill bli av med dessa grav kg nu....

lördag 14 november 2009

Gäster

Ikväll kommer, Linda, Olof och Signy( deras dotter) över hit på middag. Har inte träffat dem sen innan vi åkte till Spanien. Ska bli SÅ kul att träffa dem :=) Hoppas att Ella håller sig på humör. Hon sov bara 1 knapp timme idag. Lite för lite. Dessutom vaknade hon och skrek, ingenting vi gjorde lugnade henne. Höll på i en dryg timme, hade henne i famnen, gungade henne i vagnen, la henne i sängen... Ingenting hjälpte. Tillslut gav jag henne välling och gav henne en S. Alvedon. Ett tag senare så lugnade hon sig, och just nu är hon precis lika glad och sprallig som hon brukar vara. Nu är vi så ovana att hon skriker, gör hon egentligen bara när vi ska natta henne och ingen av oss sitter kvar i hennes rum, men så fort någon av oss går in till henne så lugnar hon sig.

Såg en artikel i tidningen idag. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6122017.ab den var nog skriven för att skapa medlidande med kvinnan. Men jag kan inte känna det. Är jag hemsk? Varför ska färdtjänst personalen behöva riskera att skada sina ryggar? Jämfört med vad de flesta vuxna människor väger så är 40 kg inte mycket. Men att lyfta 40 kg är inte helt lätt. Men hennes alternativ på att taxichafförerna skulle ha en pall med sig i bilen kan jag nog hålla med om. Men annars tycker jag mer synd om färdtjänstpersonalen.

Nu har de gått ut med att man kan ( eller rbör vet inte hur det ska tolkas) vaccinera barn från 6 månader och uppåt mot svin infleunsan. Jag vet inte alls. Men tror nog att det lutar åt att vi inte ska vaccinera Ella. Vaccinet är så nytt så man vet inte alls något om de långsiktiga biverkningarna. Dessutom , var och varannan som jag har pratat med ( vuxna) har blivit dåliga av sprutan. Min kära bror tex fick 39 graders feber, och känner sig fortfarande en dryg vecka efter att han tog sprutan fortfarande inte helt frisk. Skulle jag vilja utsätta Ella för detta... Ja jag vet, hon kan få svin infleunsan och kanske bli ännu sjukare. Men ska man verkligen vaccinera mot allt? Ok sjukdomar som är riktigt farliga. Men mot infleunsan? Det kommer att komma en annan infleunsa nästa år igen. Ska vi vaccinera henne igen då? Hon måste ju få en chans att bygga upp ett eget immun försvar. Kanske tänker jag helt fel, vad vet jag. Vi har nog inte helt bestäm än hur vi ska göra. Men både Tomas och jag är väldigt skeptiska... Nu ska jag ta och göra mig ordning och sedan börja med maten. Vid halv sju ca kommer Linda, Olof och Signy..... :=)

onsdag 11 november 2009

Snabb uppdatering

Usch vad dålig jag har blivit på att skriva här. Men tappa inte hoppet, jag fortsätter. Men som jag sagt tidigare inte lika ofta som när jag var hemma och var mamma ledig.
Vi köpte vagnen. Men jag är inte helt nöjd med den. Funderar på om vi ska sälja den. Kan ju fula lite och begära lite mer än vi gav för den, så har vi tjänat lite på det. Tror nog vi ska försöka hitta en yngre modell, den vi köpt är en -05. Blir att leta på blocket igen får se vad vi hittar...

I går var jag ledig. Var på öppna förskolan med Ella. Tomas passade på att få en dag själv. Ella stormtrivs på öppna förskolan. Hon som får några månader sedan ( innan hon lärde sig krypa ) inte alls tyckte om när andra barn kom för nära. Hon var då väldigt mammig också. Nu kryper hon runt, vill inte alls sitta still, och är så nyfiken på allting. Jag var på öppna tillsammans med Maria ( från mamma gruppen) och Camilla. Båda två påpekar detta med hur framåt Ella har blivit den sista tiden. Jag ser det också, Är så roligt att se henne ta för sig så av livet. Tänk vad jag älskar den lilla tjejen :=)

fredag 6 november 2009

Teutonia Timmy

Jag har funderat ett längre tag på att det vore skönt med en lite mer behändig vagn en den vi har. En som är lite lättare. Lättare att få in i bilen. Lättare att få in i hissen ( ni som vart hemma hos oss vet vad jag menar :=) ) Nu är ju vår tjej över 1 år. Kanske skulle fungera med en sittvagn. Nackdelen med de flesta sittvagnar är att det inte finns fullt liggläge på vagnen. Men i somras hittade jag en sittvagn med fullt liggläge... teutonia timmy. Sa det till Tomas när han kom hem från jobbet. Men han nappade inte. Tyckte att det dög med den vagnen vi hade. Brio Happy. Absolut, inge större fel på den när man ska ut på långpromenader eller för Ella att sova i. Men när man ska åka kommunalt, eller åka bil eller dyl så är den rätt klumpig. Men tänkte i min stilla sinne att jag avvaktar tills Tomas har vart hemma med Ella ett tag, och kämpat sig ut i vår minimala hiss där vagnen, bara PRECIS får plats så kanske han kommer på andra tankar... Vad rätt jag fick. Han har vart hemma inte ens en månad när han hittar den här vagnen på blocket... En teutonia Timmy





I morgon kanske vi är äger till denna vagn. Enda nackdelen egentligenär att hon blir vänd i från oss när man drar henne i vagnen. Men så är det ju med alla sittvagnar. Vi kommer ju fortfarande att ha kvar vår liggvagn...





Idag har Ella och jag vart på öppna förskolan i Blackeberg igen /( jag har vart ledig idag). Var trevligt. Var där tillsammas med Camilla och Jill. Träffade på en fd arbetskamrat där. Hon var där med sin lille son som är 14 månader. Var kul att prata lite med henne.






Gissa vem hon fått tröjan av :=)

onsdag 4 november 2009

Höst eller vinter.




Idag har det vart riktigt kallt ute. Har tom snöat till och från under dagen. Är det höst eller vinter nu?



Ella gillar iallafall alla löven som ligger på marken. Var så fint ute för några dagar / veckor sedan när alla träden hade löv i alla möjliga färger. Nu ligger det flesta löven på marken. Måste låta henne krypa runt i detta någon dag. Tror hon skulle gilla det.

Jag har jobbat i dag. Ella och Tomas var på SATS idag. Ella lekte på barnpassningen medans Tomas tränade. Hade gått bra denna gång. Sist jag lämnade in henne där, fick jag avbryta min träning några gånger för att trösta min ledsna dotter.

I måndags var Ella och jag på en för mig ny öppen förskola i blackeberg, var där tillsammans med Camilla och hennes dotter Jill. Var rikigt trevlig. Blir nog fler besök där. Ella hittade en ny leksak där som hon gillade.Var friskvårdsdag där just denna dag. Så vi passade på att få handmassage och även pröva ros terapi... Tror jag att det hette.



Nu börjar Ella bli trött. Ska ta och göra välling till henne. Ska bara lägga upp en sista biled på ella och pappa först.



söndag 1 november 2009

Skor

Idag har jag och Ella haft en dag på tu-man-hand :=) Tomas har vart hos sin bror. Vi ( Ella o jag ) tog det lugnt på fm. Efter lunch fick Ella sova. Hon sov mellan halv ett och strax efter kl 15. Då passade jag på att bara ta det lugnt. Läste lite i min bok. På em åkte vi till skopunkten. De har ju erbjudandet 3 par skor betala för 2. Min tanke var att jag skulle köpa 2 par till Ella och 1 par till mig... Men det blev istället 3 par till Ella, och inget till mig. :=)

Måste ta och byta av Tomas, som sitter hos Ella som badar just nu. Måste bara säga att detta har vart en riktigt trevlig helg. I fredags var vi över hos Camilla och Tobbe på middag. Både Ella och deras dotter Jill somnade snällt ( tillslut) tog väl ca 15 -20 minuter av gungade av Ellas vagn innan hon slunrade in. Men en lyckad kväll var det Tackar :=) I går var vi över hos mina föräldrar på middag. Innan middagen åkte vi förbi, min morfars grav och min farmors grav... Fast påvägen från morfars grav i råcksta till min farmors grav vid Bruket i jakobsberg så skrek Ella större delen av vägen. Så jag stannade inte vid farmors grav utan åkte hem till mamma o pappa och gav Ella middag. Men kvällen var trevlig. Tackar :=)