onsdag 23 september 2009

På besök hos farmor o farfar.

I går bar det av mot Spanien. Vi åkte hemifrån runt kl 11. Ella somnadei bilen vid halv tolv. Vaknade igen vid tjugo över tolv när det var dax att flytta över henne till lånevagnen som vi fick låna på arlanda. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig... Vi had eju med oss en bärsele, som Tomas skulle bära henne i. Men jag passade på att fråga när vi checkade in om man kunde få låna en vagn och det kunde man :=) Vad jag än hade förväntat mig, så inte var det detta. Den enklaste av enkla parably vagnar. När vi hämtad ut den så sov Ella fortfarande lyckligt ovetande i sin egen lite lyxigare parablyvagn. Den första jag lägger märke till med den vi får låna är att det inte finns något liggläge... Finns inge läge överhuvudtaget förrutom sittläge. Som tur är så hinner Ella vakna innan det är dax att flytta över henne. Hon såg trots allt rätt glad ut i den enkla parablyvagnen :=)
Tror även att Tomas var ganska glad över att slippa bära henne i bärsjalen. Hon väger ändå närmare 9 kg nu. Inte helt lätt att bära runt på :=)




Flygresan gick väl rätt ok. Men inte lika bra osm när vi åkte ner i maj. Ella hade hunnit få si sig all välling innan vi knappt var uppe i luften. Men hon blev inte så gnällig ändå skönt. Men sen... Snacka om att bli rastlös, hon gnällde och skrek. Inte blev det bättre av att det bara var jag som gällde, fösrsökte jag lite fint lämna över henne till Tomas så blev hon riktigt arg. Med andra ord hon var riktgt mammig. Med tanke på att hon bara sovit ca 50 minuter på fm så behövde hon ju sova lite även på em. Vilket inte var det lättaste med en liten tjej som nästan enbart går att få att osva i vagnen dagtid. Men efter en antal vänder fram och tillbaka i flygplansgången med Ella vilandes på mage på mina armar så somnade hon tillslut. När hon väl sov så vågade jag inte ge över henne till Tomas heller med risk för at hon då skulle vakna... SÅ jag trixade mig ner på min plats vid fänstret med en sovandes Ella i famnen... Som inte vaknade :=) Annars gick flygresan bra. Flög in 1/2 timme oxå, så vi landade vid kl 18. När vi kom hit fick farmor och farfar träffa Ella lite innan det var dax för henne att sova. Hon somnade snällt på 1 gång :=) vid 20.30. Vaknade och skrek vid halv sju i morse. Jag flyttade då över henne till min säng. Efter ca 45-50 minuter så sov hon igen. Sov då till halv nio. Men då somnade hon mitt i sängen. en 90 cm bred säng. Vilket inte gav mig särskilt mycket plats. Och inte vågade jag flytta på henne heller med risk för att hon skulle vakna... Hm och för att vara helt ärlig så var det ganska mysigt också.

Ella och farfar :=)




Idag har vi tagit en promenad på fm. Ella lyckades hålla sig vaken ( duktigt flicka) Trots att det är slutet på september så är det riktigt varmt. Inga långbyxor här inte. Hur har ni det hemma i Sverige?!


Ella i sin vagn. För en gångskull låter hon solglasögon sitta kvar. Vi stannade till vid en engelsk pub för att ge Ella lite lunch. Tomas frågade om de fanns någonstans där vi kunde byta hennes blöja. Jo det fanns en skötbord inne på damernas toalett... Varför inne på damernas? Varför inte inne på herrarnas eller ännu bättre på bägge. Men icke. Det fanns bara inne på damernas. Varför är det så? Lever vi fortfarande i ett samhälle där det faktiskt allt som oftast är vi kvinnor som byter blöjor på våra små barn?! Papporna borde väl klara av det lika bra de?!!! Jaja jag tycker det var lite underligt...Inte så mycket att bråka om, jag går självklart och byte på henne. Väl inne på toaletten ser jag nog ut som en fån... Var är skötbordet? Efter mycket letande och när jag precis tänkt gå ut och fråga ser jag det. Under handfatet står en sådan vit uppblåsbar från IKEA, vet ni vad jag menar? Tanken är alltså att jag ska stå på huk, lägga ner mig gullunge på golvet på toaletten? Nu var det en väldigt fräsch toalett, men ändå. Men nöden har ingen lag. Jag var ju tvungen att byta på henne. Som tur var rullade hon inte runt. Jag hade även med mig ett eget underlägg så att hon inte låg direkt på deras... Men varför kunde de då inte ha denna bakom disken eller något så ber man om den när man behöver den. Vad gör den stackars pappan som kommer och behöver byta på sitt barn ( Lite ironi, klart att de bara kan hämta den åt honom, eller att han kan gå in på damernas....) Men jag tycker ändå att detta var en oerhört DUM lösning.


Nu på em har Ella fått bada. Det gillade hon. Hon ser så söt ut när hon blaskar och leker i bassängen.



Blev mycket skrivet idag. Nu ska jag ta och umsåg lite med Ella och hennes farmor. Tomas o hans pappa har gått för att klippa sig. Tomas pratade om att han skulle raka av sig allt hår på huvudet.... Tror jag inte att han vågar. Återstår att se när han kommer tillbaka. Tills nästa gång jag skriver.... Thiiing.

1 kommentar:

  1. Hej på er.
    Låter underbart med härligt väder man saknar ju redan sommaren! Dock gick jag en fantastisk höstpromenad idag då vädret var härligt. Det blev inget kalas hos J för Jill och mig. Jill har varit sjuk hela veckan, tror dock att hon håller på att tillfriskna! Hennes hemska hosta har blivit lite bättre men vi ville ju inte smitta övriga "bebisar".

    Bada och plaska på i lillans pool och nju av er ledighet! Så ser vi fram emot promisar när ni är tillbaka i Svedala.

    Förresten skönt att flygresan gick bra! Lite gnäll är helt ok!

    Tobbe hälsar till Tomas: välkommen till kiwiklubben.

    Ha det gott!/Kram Camilla, Jill o T

    SvaraRadera