onsdag 2 oktober 2013

Sparlåga...

Känns som mitt liv just nu går på sparlåga. All min energi läggs just nu på magisteruppsatsen... Inte ens barnen hinner jag med på det sättet som jag brukar. Men, men på fredag ska det lämnas in. Kansek får jag lite mer tid över till mitt liv då. Både i går och idag har jag suttit hela dagen. Från att barnen lämnas på dagis till dess att jag går och lägger mig. Men uppehåll för att äta, gå på toa. Tur att vi är två som skriver denna magister, annars vet jag inte hur jag hade fått i hop det. Tack för alla hjälp Linda :)

I helgen la jag iallafall magister på hyllan. I lördags hade Ella sin dans efter lunch. Efter dansen gick vi på bio, Flygplan. Tror att Ella hellre hade velat se någon prinsess-film, men det var mysigt att göra något Ella och jag. På kvällen kom Mats, Natalie och Ais över. Fondue och vin. Stress på slaget i slutet av förra veckan med opponent- och respondentskap, samt samtalet från dagis om att Felix ramlat på dagis och slagit sig tog ut sin rätt på lördag kväll. Jag var ingen vidare värdinna. Mats och Tomas satte sig och spelade data när barnen hade lagt sig, och Natalie och jag satte oss i soffan med varsitt glas vin. Strax efter halv tio somnar jag i soffan. Förlåt Natalie, men känns skönt att umgås med människor som man känner sig så pass avslappnad med att man kan somna ;) De sov över här, alla tre i Ellas rum. Ella sov på madrass i Felix rum, men det dröjde inte många timmar innan hon kom in till oss.Tidig morgon... runt halv fem kom även Felix. Trångt, men mysigt med hela familjen i samma säng :)

Idag var jag på föräldramöte på Ellas avdelning på dagis. När vi kom dit hade de lagt upp teckningar som barnen ritat. En bild var av mamma och en av pappa, och sedan hade de fått svara på frågor om föräldrarna. Dessa teckningar, utan namn låg utlagda på borden, sedan skulle vi föräldrar gissa vilket som var gjort av vårt barn. På baksidan stod barnens namn. Inte helt lätt. Jag var tvungen att titta bakpå några teckningar innan jag hittade Ellas. Ellas svar på frågorna om pappa:
- Han har svart hår och gröna ögon
- Han är 5 år
- Han jobbar med godis.
-Han tycker om att gå till Peter.
Ellas svar om mig:
- Hon har grönt hår och gröna ögon
-Hon är 5 år
- Hon jobbar med kakor och sedan hämtar hon oss.
- Hon tycker om att gå hem till kompisar.
Roligt och gulligt. Men även lite oroande. Inte ska man jämföra barn, jag vet det, men ibland är det svårt att låta bli. Flera av de teckningar jag tittade på var svaren mycket närmare sanningen. Flera verkade ha koll på hur gamla föräldrarna var, och vad de jobbar med. Jag pratar ofta med barnen om att jag pluggar. Vad Tomas jobbar med har vi inte pratat så mycket om, så det förstår jag att hon inte vet. Pratar mest om att pappa är på jobbet. Men att jag har grönt hår?!? Hon kan ju färgerna, nog vet hon att mitt hår inte är grönt? Vad vi tycker om att göra, tycker om att gå hem till kompisar. Låter som hon tycker att jag aldrig är hemma. Är inte ofta jag åker hem till en kompis utan henne och Felix. Skulle vilja veta vad som rör sig i huvudet på min älskade dotter. Poträtten av oss var... jag de var ritade av en 5-åring, men jag hade iallafall långt hår, och Tomas hade kort :)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp och fortsätta med magistern i morgon. God natt på er alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar