fredag 15 augusti 2014

Kryssning

Barnens sommarlov börjar närma sig slutet nu. Den 20.e augusti är det upprop för Ella i skolan, tar nog bara ca 1 timme, sedan är hon ledig resten av dagen. Dagen därpå börjar inskolningen. Vet inte om jag måste vara med på själva inskolningen, men det är bara 1/2 dagar så jag kommer att vara hemma. Tomas börjar jobba den 21.a så då får Felix börja dagis.
Men några dagar är det kvar på sommarlov och semester. Den här sommaren har bjudit på mycket sol. Många strandbesök och bad har det blivit. Även många bad på Nälsta badet. I onsdags kväll åkte vi på kryssning hela familjen. Vi hade bestämt oss för att ta bilen in till stan och även ta med bilen på båten. Det var riktigt smidigt. Vid 17.30 var vi uppe i vår lilla hytt, skulle gissa att hytten var ca 5 kvadratmeter. Två våningsängar. Klockan 18 var det dax för buffé. Vi hade tagit med varsin I-pad till barnen. Vilken visade sig vara en bra tanke. Tack vare dem fick Tomas och jag äta i hyfsad lugn och ro. Vi åkte med Cinderella en av Vikinglines båtar. De hade mycket aktiviteter för barn. Efter middagen var det dans för barnen. En "danslärare" stod längst fram och visade barnen hur de skulle göra. Ella vågade inte riktigt först, jag fick vara med och dansa en låt, sedan var det inga problem för henne att dansa själv. Även Felix var med och dansa en del. Knatte-disco, karaoke bjöds det också på för barnen. Strax innan kl 23 gick vi ner till hytten, tog ett tag innan barnen kom ner i varv, men tillslut somnade de i allafall. Ella ville absolut sova i en av de övre sängarna. Det har hon gjort förrut. Men då har det vart bättre runt så man inte ramlar ner. Men hon fick i allafall sova där. Tog ett tag för mig att somna. Tittade ut över havet (vi hade ett litet fönster). Var ett riktigt skådespel över havet men blixtrar. Var lite häftigt, men även lite läskigt.... Men intalade mig själv att båten MÅSTE ha åskledare (eller vad det nu heter ;)). Till slut somnade jag iallafall. Men väcktes av ett duns.... Min första tanke var att Ella ramlat ur sängen.... Men det var Felix som ramlat ur. Inget högt fall som tur var han sov i en av  "undersängarna" Men självklart vart han ledsen. Jag la mig bredvid honom i hans säng.
-Jag vill ligga på din mage mamma, sa han efter ett tag
Jag trodde han menade att han ville ligga med huvudet på min mage. Men icke. Han la sig på mage på mig. Dröjde inte länge innan han sov. Jag flyttade från min mage och la mig i min säng. Det blixtrade fortfarande över havet, klockan var strax efter tre. Upptäcker när jag tittar ut genom fönstret att båten  står stil.... Varför står båten stil mitt ute på öppet hav? Tror det finns en anledning till att denna tid kallas för vargtimmen. Tankarna började mala.... Varför stod båten stil? Hade blixten trots allt slagit ner i båten? Var det nåt fel på motorerna? Jag försökte somna om. Men det var svårt med dessa tankar malande i huvudet. Tillslut gick jag upp och gick till informationen och frågade om vi var framme i Mariehamn redan?
Nej det var vi inte, men båten står alltid stil ett tag på vägen mot Mariehamn.
Efter det lyckades jag tillslut somna om.
Även dagen därpå var det mycket aktiviteter för barn. Mera dans, dockteater, lek uppe på knatte land m.m. En lyckad resa, även om vi alla fyra var ganska trötta på torsdagen. Vi åt både frukost och lunch buffé på båten. I-par.arna var toppen att ha med. Vi var hemma strax före halv fem.

Vet interimistiskt jag nämnt det tidigare, men Felix har slutat med blöja nu. Både på dagen och natten. När vi sovit borta har vi haft med "kiss-skydd" som vi bäddat med ifall han skulle kissa på sig på natten. Men det har inte skett några "olyckor". Även vår lilla börjar bli stor :) Inga blöj-barn längre :)

2 kommentarer:

  1. Vad roligt det låter med en familjkryssing! Bra idé att ta med bilen på båten! ;)

    SvaraRadera
  2. Nästa gång får ni följa med ☺ Gissade att ni i te var så sugna med liten bebis ☺

    SvaraRadera