söndag 9 mars 2014

Akuten

Kände mig inte så orolig efter Felix olycka på dagis. Han verkade ju må som vanligt. I går på em var jag över hos en kompis som har barn som är jämngamla med Ella och Felix. Felix sov större delen av tiden vi var där i sin vagn. Jag berättade för henne om hans olycka på dagis. Att han slgit i näsan ordentligt i en bergsknall. Hur kan man utesluta att det är en näsfraktur? Efter att ha pratat om detta fram och tillbaka ringde jag till vårdguiden när vi åkte därifrån bara för att få ett lugnade besked av dem. Vi skulle till mina föräldrar på middag så jag ringde i bilen påväg dit. Fick prata med en trevlig sjuksköterska. Men istället för att lugna min oro blev det nästan värre när hon sa att hon tyckte att vi skulle åka in så att läkare fick titta på honom. Att det är viktigt f.f.a vid ansiktsskador att en läkare får titta. Jaha ja så det blev ingen middag hos mina föräldrar, inte för mig iallafall. Ella fick stanna med morfar, och min mamma följde med mig och Felix till Astrid Lindgrens barnakut. Väl där tyckte den sjuksköterskan att vi nog inte hade behövt åka in, men att det ändå är bra att någon öron-näsa hals specialist fick titta på honom. Men det finns bara på vuxen akuten. Så då fick vi gå dit istället. Eftersom Felix inte var ett dugg påverkad så fick vi inte så hög prioritet. Efter drygt två och en halv timme i väntrummet var det äntligen vår tur. Fick träffa en jätte trevlig öron-näsa-hals specialist. Hon frågade vad som hänt. Jag berättade om olyckan på dagis igår. Hon undrade då vad som fått mig att söka just idag. Jag sa som det var att jag pratat med en kompis om vad som kunde hända, och sedan ringt vårdguiden som rekommenderad oss att åka in. Hon klämde och kände på hans näsa, tittade in i näsa och kände med en toppsliknande pinne för att kontrollera att det inte var någon broskskada, vilken är det som man är mest orolig över. Om det är en broskskada kan det bli en infektion som om jag förstod henne rätt (och kommer i håg rätt från en föreläsning jag var på i höstas) så kan denna infektion i värsta fall vandra upp i hjärnan. Var detta jag var mest orolig över. Men som sagt allt såg bra ut, så efter drygt 2 1/2 timme i väntrummet och en undersökning som tog mellan 5-10 min fick vi äntligen åka hem. Åkte hem till mina föräldrar och lämnade mamma, och hämtade en sovande Ella. Den lördags kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men iallafall skönt att veta att allt såg bra ut :)

Ett positiv nyhet är att Tomas fr.o.m den 1.a april kommer att börja jobba måndag till fredag 8-17. Är inte säker på att Tomas är lika positiv till det som jag är. Men jag tycker iallafall att det känns jätte skönt att inte behöva vara ensamstående med två barn mån, tis, fre, lör, sön varannan vecka, och ons tors varannan vecka. Nu kommer vi att kunna äta middag tillsammans hela familjen, vi är lediga tillsammans varje helg, och alla röda dagar. Som jag har längtat efter att han ska få ett sådant schema. Vissa nackdelar finns det, som t.e.x att barnen får längre dagar på dagis, och att jag kommer att få sköta både hämtning och lämning varje dag. Men barnen trivs på dagis, och många gånger tycker de att jag kommer för tidigt när jag kommer strax före halv fem. Men nu kommer de iallafall att få träffa sin pappa varje dag, vilket de inte har gjort när han jobbar som han gör nu. Dessutom kommer vi att kunna hjälpas åt på morgonen. Tomas kommer att gå hemifrån samtidigt som vi går till dagis. Den här helgen och en helg till, sedan jobbar han måndag till fredag :)

Idag ska jag och barnen träffa en kompis till mig vid en 4h-gård här i närheten. VI äter lunch hemma innan vi åker och jag har nästan en liten förhoppning om att Felix ska somna i bilen på väg dit, och sedan sova ett tag i vagnen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar