fredag 6 december 2013

Vardagslunk

Tiden går... har inte hunnit uppdatera på länge nu. Fullt upp med att jobba heltid, umgås med familjen, och även hinna träna. Har haft en tuff vecka på jobbet. Trivs i det stora hela bra. Trevliga och roliga kollegor. Jag jobbar vissa dagar på hemsjukvården och vissa dagar på mottagningen. Hemsjukvården trivs jag just nu bäst på. PÅ mottagningen har jag svårt att få det att gå ihop tidsmässigt. Dessutom är många patienter sena, och då hamnar man också efter i tidsschemat. Men det är väl en vanesak... Vet inte om ni minns, eller om jag ens skrev om det här. Men jag var på en intervju på en annan vårdcentral i somras. Fick inte tjänsten där för att jag inte hade någon MI-utbildning (Motiverande-samtal) det är en samtals metod som används för att hjälpa patienter att förändra en ohälsosam levnadsvana. Som att sluta röka, gå ner i vikt, öka sin fysiska aktivitet m.m. Jag är nu anmält till den kursen med start i januari. Egentligen är jag inte så sugen på att sätta mig vid skolbänken igen. Men det är inte så många träffar. fyra träffar på hela våren, och utbildningen är ju väldigt bra att ha.

Felix har vart magsjuk i veckan. I onsdags ringde de från dagis till Tomas och berättade att Felix hade kräkts på dagis. DE har en regel på vårt dagis så om en syskon har magsjuka måste även de andra syskonet vara hemma p.g.a. smittorisken. Därför följde även Ella med hem. Felix kräktes inge mer än de gångerna på dagis. Idag har de därför vart på dagis båda två. I natt vid två tiden kom Felix in till oss. Då låg redan Ella mellan oss i sängen. Jag försökte få Felix att gå tillbaka och lägga sig i sin säng.
- Bajsat säger han då...
Han bajsar aldrig på nätterna, så då varjag rätt säker på att jag skulle mötas av diarre när jag tog av honom blöjan... Men icke, var inge bajs där.
- Men blöjan är ju tom Felix. sa jag.
- mm, mycket kiss, sa han då. och det hade han ju rätt i. Var en hel del kiss i den blöjan. Efter att han fått en torr blöja la jag honom i hans säng, och han somnade då om. Nästan gång han kom in visade klockan halv fem... Alldeles för tidigt för att gå upp. Han fick lägga sig bredvid mig och jag hoppades att han skulle somna om... Men icke, han satt upp och pillade med min telefon, och pratade. Efter ett tag gick han ut ur vårt rum. Jag gick upp för att titta vad han gjorde. DÅ hade han lagt sig i soffan. Jag satte på barnkanalen, ingen program där vid den tiden. Hämtade ett täcke och la mig bredvid Felix, och där somnade vi om båda två. När min klocka ringde vid tio över sex vaknade även Felix. Vid kvart i sju precis innan jag ska gå till bussen, hör jag Ella inne från vårt rum:
-Mamma du ska väcka mig...
- Men du är ju redan vaken?!
- Nej men mamma du ska väcka mig...
Jag gick in och pussade henne på kinden och sa att hon skulle vakna...
- Jag vill inte mamma, jag vill sova ett tag till....
Hm, varför ville hon då att jag skulle komma och väcka henne?

Om tjugo minuter börjar adventskalendern på tv. Då ska jag sätta mig i soffan tillsammans med Ella och Felix och se den. Jag hoppas att det inte ska dröja lika länge till nästa uppdatering. Trevlig helg på er alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar