fredag 13 december 2013

Irriterad....

Ibland funderar jag ärligt på att byta till någon annan bloggportal. Någon som har något förslag? Tycker inte att det fungerar något vidare med att lägga upp bilder. I det förra inlägget skulle jag fortsätta skriva efter bilderna. Men lyckades inte. Därför fick jag publicerar och sedan öppna ett nytt inlägg.

Idag är det fredagen den 13 december. Fredagen den 13.e... Jag har klarat mig bra idag. Inga missöden. Men det är även Lucia idag. Felix är fortfarande sjuk. Men Ella mår bättre och har vart på dagis idag. De hade  Lucia firande på Ellas avdelning vid 15-tiden. Jag hade redan sedan tidigare förberett på jobbet och bett om att få ta ut flex så jag kunde vara med på Ellas Lucia tåg.Jag är så lätt rörd, och jag blev fuktig i ögonen när jag såg min lilla/stora 5 åring stå där i Lucia tåget som pepparkaks gumma och sjunga. De var så himla duktiga, och detta var nog första året som jag var på Ella Lucia tåg som barnen faktiskt sjöng det mesta helt själva. Jag tänker då på det första Lucia tåget jag såg med henne Lucia 2010. Hon var då yngre än vad Felix är idag, då gick hon inte på samma dagis som de går idag. Där hade de Lucia tåget utomhus. Hon hade en röd overall med Lucia linne över, en röd mössa och glitter i håret. Min mamma var med och titta också. Då var det tidig morgon och det var mycket snö och kallt ute (till skillnad från i år). När Ella såg mig och mormor ville hon inte vara kvar i Lucia tåget längre, utan kom springade till oss.

2 år och 2 månader är hon på detta kort. Idag 3 år senare stod hon kvar i Lucia tåget hela tiden och sjöng. Jag kände mig så löjligt stolt. Precis som alla andra föräldrar som var där gjorde över sina barn. Efteråt bjöds det på pepparkakor, lussekatter, kaffe, The och saft. En trevlig avslutning på dagen.

Väl hemma har det vart full rulle på Ella och Felix. Hann tyvärr inte läsa någon bok idag då jag hade fullt upp med att få ordning på boken som de ska få i julklapp. Men vi får ha som mål att ta igen det i morgon... I helgen jobbar Tomas så barnen och jag får roa oss själv. I morgon tänkte jag ta en promenad upp till centrum så vi får komma ut lite innan lunchen. För efter lunch sover Felix i 2-3 timmar, och när han väl vaknar, ja då börjar det mörkna ute... Idag är det bara 8 dagar kvar tills det vänder :) Felix har vart feberfri idag, om han är fortsatt feberfri i morgon är planen att vi ska träffa en kompis och hennes dotter och äta middag tillsammans i morgon kväll. På söndag ska vi träffa min mamma-grupp (Felix mamma grupp). Men allt hänger på att Felix inte får feber, eller någon av oss andra heller för den delen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar