onsdag 10 juni 2015

Skolavslutning.

Sista jag var på en skolavslutning var när jag jobbade på fritids 1998. 17 år sen. De barnen som gick ut 6.an då är 29 år idag. De barnen jag jobbade med, var mellan 6-9 år. De som var 6 år då är idag 23 år och de äldsta är 26 år... Å andra sidan var jag själv inte så gammal när jag jobbade där. Jag började där direkt efter studenten så jag var 19 skulle fylla 20 år under hösten. Då stod jag där som fritidspersonal. Idag 17 år senare står jag vid en annan skolgård men som mamma. Ella hade sin första skolavslutning idag. Barnen skulle vara i skolan senast 8.50. Jag har tagit flex-ledigt hela dagen, så vi tog lite sovmorgon. Lämnade Ella strax före kl 8.50. Ella skola och Felix förskola har samma gård som de leker på. Felix avd var ute när vi kom, så den lämningen blev väldigt snabb och enkel. Sedan gick vi föräldrar till den stora skolgården där det var "sånguppvisning", med sånger som " Den blomstertid" och " Nu grönskar det", men även vissa sånger som jag inte kände igen. 6.orna hade fått skriva ihop en egen låt om att de nu slutade skolan och skulle börja högstadiet till hösten. Minns att vi också fick göra det när jag gick i 6.an. Efter detta gick vi tillbaka till klassrummet. Ellas fröken höll ett litet tal till barnen, och sedan fick alla barn ett diplom. Ella såg väldigt stolt ut när hon gick fram och gav fröken en kram och fick sitt diplom. Sedan bjöds det på glass och jordgubbar. Efter det var det fritids för de barnen som skulle vara kvar. Ella, och jag åkte iväg och åt Sushi till lunch tillsammans med Filippa och Ingrid och deras mammor.
Nu på em tar vi det lite lugnt. Ska hämta Felix på dagis om ca 1 timme, sedan ska vi åka till leklandet med en kompis och hennes barn. Vi hade först tänkt att ses i någon park  om vädret hade vart bättre. Men det blåser kallt ute och är rätt molnigt, så det blir nog leklandet istället.
I morgon är det arbetsdag igen och barnen ska gå på dagis och fritids. Nästa vecka jobabr jag endast mån-ons, sedan är jag ledig tors och midsommar, har sedan 1 vecka semester, då jag och en kompis ska åka till Åland med våra barn. Hon har 3 barn, så det blir hon och jag och 5 barn :) Tomas jobbar och det gör också hennes man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar