torsdag 26 mars 2015

Läkarbesök

I går var jag hemma med Ella och Felix. Felix har haft feber sedan i torsdag, alltså en vecka. Utan läkarintyg får man vara hemma med sjukt barn i 5 arbetsdagar. Efter det behövs ett läkarintyg. I går var sista dagen som vi fick vara hemma med Felix utan läkarintyg. Jag bokade tid och åkte upp till vårdcentralen med barnen. Ella har "bara" vart sjuk sedan i måndags så hon behöver inte träffa läkare än. Hon (läkaren) lyssnar på hans lungor och tittar i hans hals. Lungorna låter rena, och han är inte svullen i halsen. Men eftersom han har haft feber så pass länge så beställer hon ett CRP på honom. Ett infektions-prov. Ett stick i fingret, Felix satt i mitt knä när de stack honom. Ella stod bredvid. Inte ett knyst gav han ifrån sig när de stack honom i fingret.
-Gick det bra gubben, frågade jag
- Det gjorde ont, svarade han.
Han fick välja ett klistermärke och fick även en ballong. Självklart ville Ella också ha, vilket hon fick. Tillbaka hos läkaren fick vi veta att han hade lite förhöjt CRP (53), bör vara umder 5. Men hon trodde inte att han behövde antibiotika. Om han inte är frisk till på måndag ska vi tillbaka för nytt CRP. I morse hade han 38.1. Hoppas att det släpper snart. Ella mår iallafall bättre. Hon vill gå till skolan i morgon.

Läskigt detta med planet som störtat i Alperna. Vad hände? Den ena piloten blir utlåst från cokpit och den andra kör planet rakt in i berget? Men varför? 149 personer som dör, 150 med piloten som körde planet. Hemskt att en åtgärd man skapar för att skydda passagerarna, (låst cokpit, som endast går att öppna inifrån) plötsligt blir en dödsfälla för passagerarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar