torsdag 24 december 2015

God jul.

Julafton... Alla familjer har sina traditioner kring jul. Vissa far runt och hälsar på släktingar på alla håll och kantar. Mycket tid i bilen blir det. Eftersom vi har farmor och farfar i Spanien har vi inte möjlighet att kombinera julafton mellan både mormor och morfar och farmor och farfar. Tur det finns Skype :) I morse vaknade jag strax före kl 8, då sov resten av familjen. Ella sov i sin säng, och Felix låg bredvid mig i sängen. Dröjde inte länge innan Felix också vaknade. Felix och jag låg och viskade ett tag i sängen innan han ville gå upp och se på barnkanalen. Jag låg kvar ett litet tag i sängen. Vid kvart i nio ropade Felix på mig; " Mamma nu börjar adventskalendern" Mycket kritik hade årets julkalender fått. Men jag tycker den är bra. Är det så att barnen inte gillar den... Men snälla hur många olika barn program finns det inte idag? Gillar de inte julkalendern... sätt på något annat då. Ella och Felix har inte vart jätte förtjusta i den, men inte heller sågat den helt. Hade vi däremot pratade en massa illa om den hemma hade de säkert nappat på det. Vissa avsnitt gillade de bättre än andra. De avsnitt de inte uppskattade, ja då gick de därifrån och lekte istället, stackars Ella och Felix som missade 15 minuter framför tv.n?! (Ironisk!) Jag har tyvärr missat några avsnitt an julkalendern men de tänker jag ta igen nu när jag har lite ledighet. Vi är lediga till den 3.e januari. Den 4.e januari börjar både Tomas och jag jobba igen. I morse satt både barnen med mig och tittade på julkalendern. Efter julkalendern åt vi frukost. Jag har gjort en Jansson som var min uppgift. Tomas var ledig igår då bakade han och barnen julgodis. Innan lunch skypade vi med farmor och farfar och barnen fick öppna julklapparna från dem. Nu är kl halv två om ca 1 timme ska vi sätta oss i bilen och åka till mormor och morfar. Min syster och hennes dotter Alma (Ella och Felix kusin), min bror, min mormor och hennes sambo Åke kommer också komma dit. Kalle Anka och fika vid kl 15, efter Kalle Anka kommer nog Tomte. Ella är helt säker på att Tomten inte finns. " De är morfar som är Tomten mamma" säger hon. Får se vad hon säger när tomten kommer. Hon är stor nog att inse att han inte finns. Men lillebror och kusinen kan få tro på tomten några år till :)

Innan vi ringde farmor och farfar  via skype fick barnen varsin julklapp av mig och Tomas. Ella belv jätte glad för sin. Felix vart inte alls lika glad över sin...
Jag har försökt med alla tänkbara övertalningsförsök att få honom att ha skjortan på sig när vi ska till mormor och morfar, men han vägrar. Han fick ett par byxor till också. De gillar han, och har sagt att han ska ha dem på sig när vi ska till mormor och morfar. God Jul på er alla :)

1 kommentar: