torsdag 23 december 2010

5 min-metoden... igen

För några månader sedan hade vi lite svårt att få Ella att somna på kvällarna. Vi använde oss då av 5 min metoden http://www.barnfamiljen.com/templates/article.asp?id=2094§ion=2
Tog 3 kvällar ca sedan somnade hon snällt på kvällarna, och har gjort det sedan dess. För ca 2 månader sedan började Ella vakna på nätterna. Varken Tomas eller jag klarar av att använde oss av 5 min metoden på natten, så det slutade med att hon fick komma och sova i vår säng. Och så har vi fortsatt. Det är INTE många nätter hon sover hela natten i sin egen säng... I går kväll när vi skulle lägga henne blev hon jätte ledsen. Jag väntade då lite med att lägga henne och kramades lite med henne istället... " Sova mamma, pappas säng " säger hon då. Men nej, ok att hon kommer in på natten, men vi ska allt fösöka lära henne att somna i sin säng. Så efter ett tag la jag henne i hennes säng. Oj så hon skrek. Varken Tomas eller jag klarade av 5 min metoden just då så vi tog upp henne och la henne på soffan hos oss. Men då måste du sova Ella, sa vi till henne. SÅ fort vi tittade på henne så knep hon ihop ögonen och försökte se ut som om hon sov. Såg himla gulligt ut. Men inte somnade hon inte. Tillslut bestämde vi oss för att iallafall använda oss av 5-min metoden. Tog ca 1/2 timme med gråt och protester, men sen så somnade hon. Vaknade igen vid kl 01 och fick då komma in till oss.

I morgon är det julafton... Ella älskar tomtarna vi har hemma. Ska bli roligt att se hur hon reagerar när den " riktiga " tomten kommer. Känner jag min dotter rätt så kommer hon sitta som fastklistrad hos mig och knappt våga titta på tomten... Snart ska Ella och jag åka över till mormor och morfar. Både Tomas och jag jobbar idag. Jag jobbar kväll. Så Ella får sova kvar hos mormor och morfar så åker Tomas och jag över dit när jag slutat jobba i morgon. OM jag inte hinner skriva något i morgon. Så GOD JUL på er alla :=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar