lördag 31 oktober 2015

Lördag-morgon

Godmorgon :) Klockan är 8, Tomas ligger och sover bredvid. Själv blev jag väckt av Ella för ca 10 minuter sedan. Ella hade sitt 7-års kalas i går. (Jag vet... några veckor efter hennes födelsedag, men det har vart fullt upp hela oktober.) Hon var jätte nöjd med alla presenter. Bl.a fick hon 2 små hundar som med batterier i både går och låter.... Dessa kommer hon in med till oss strax före kl 8 ;)
6 tjejer från Ellas klass hade vi bjudit och alla 6 kom. Så med Ella och Felix var det 8 barn. Var först lite inne på att hon skulle bjuda alla tjejer i klassen. Men insåg att 12 tjejer + våra egna = 14 barn. I vår lägenhet skulle bli för många barn. Begränsade det därför något. Jag är förkyld, i början av veckan hade jag ingen röst alls, bättre nu men jag är fortfarande hes. Var därför lite orolig över hur det skulle gå att ha ordning på 8 barn själv tills Tomas kom hem från jobbet strax efter 18 (kalaset började 17.30) Frågade därför i veckan mina föräldrar om de kunde tänka sig att komma hit och hjälpa mig tills Tomas kom hem?! Det kunde de :) Jag hade lagt upp en pappersduk på bordet, så när barnen kom fick de sätta sig vid bordet, och antingen rita på duken eller pyssla lite med Ellas mormor. Först var tjejerna lite blyga för mormor. Men en av tjejerna var på och ville pyssla på en gång. En pappersnejlika som de kunde ha som hårspänne. När de andra såg vad fint det blev så ville de också göra varsin. Första 50-60 min av kalaset satt de vid bordet och ritade, gjorde psppersnejlikor och åt korv med bröd. Tomas kom hem runt 18.15. Då åkte mina föräldrar hem för att få lite fredags-kväll hemma också. Efter korv och pyssel var det nig med att sitta stil. Ella fick en "disco-lampa" av mormor och morfar när hon fyllde år. Efter pyssel blev det därför lite dans och fri lek ett tag. För att sedan samla ihop det hela lekte jag viskleken med tjejerna. Vilket var lika populärt som när jag var liten och lekte det för 30 år sen :) För att styra upp paket-öppningen lite använde vi oss av snurra flaskan. Den flaskan pekade på fick hämta sitt paket och ge till Ella. Riktigt lyckat, och Ella hann se vad det var hon öppnade innan nästa paket sträcktes fram :) Efter paket-öppningen var det fika dax. En av tjejerna är mjölkproteinallergisk varför jag bakat tårt-botten själv! Tårtan var inte jätte-populär bland tjejerna! Hade helt klart gått hem bättre med glass... (Finns väl mjölk-fri glass också?). Sist men inte minst; SKATTJAKT!!! Ella hade vart väldigt tydlig med att hon INTE ville ha fiskdamm... Skattjakt skull det vara. En av tjejerna fick gå in och vänta med dörren stängd i ett rum, medans de andra med hjälp av mig gömde godis-påsen. Gick smidigt och tjejerna var nöjda. Efter skattjakten kom föräldrarna och hämtade barnen. Allt gick över förväntan.

Förra helgen ställdes klockan om till vintertid, så nu blir det mörkt redan strax efter kl 16 :( Ikväll ska vi över till mina föräldrar. Vi ska besöka min morfars grav (en familjegrav, så flera av mina släktingar på mammas sida ligger begravda där). Ska även besöka farmor och farfars grav. Ellas kompisar ska gå "bus eller godis" ikväll. De frågade även Ells om hon ville följa med... Först sa hon nej. Men nu säger hon att hon vill. Ska se ombilda kan lösa det. Annars går hon hoppa över det i år!

Frukost-dax här nu. Trevlig (eller läskig ;)) Halloween till er alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar