söndag 14 december 2014

3.e advent

Tidig morgon. Felix kom in gråtandes till oss strax efter halv sex. Hulkade fram att han inte hittade sin gosse-kudde. Jag följde med honom in i hans rum och efter lite letande hittade jag kudden under täcket i hans rum. Vid det laget hade Ella också vaknat. Nu är klockan 7, och just nu leker de fint tillsammans i Felix rum. Men det kan ändras snabbt....
I torsdags var det Luciatåg på Felix dagis. Felix var tomte. Själva Luciatåget var utomhus. Eftersom det inte är så kallt ute räckte det med en tjockare tröja under tomtedräkten. Dagen därpå, fredag var det dax för luciafirande med Ellas klass. Ella var Lucia. Även detta Luciatåg hölls utomhus.
I fredags kväll var jag ute och åt med 2 kompisar. God mat och dricka och mycket prat och skratt. Efter detta gick jag och en av tjejerna vidare ut för att dansa. Tanken var nog att det inte skulle bli så sent. Men vi hade så kul så vi blev kvar tills de stängde vid 3. Somnade snabbt när jag kom hem. Felix kom in till oss vid halv sju. Tomas tog hand om honom så jag skulle få sova ett tag till. Men man hör de ju iallafall hela tiden, och det dröjde inte länge innan Ella också vaknade. Därför var jag ganska trött igår :) På em gick vi upp till centrum för att Ella skulle klippas. Jon har pratat länge att hon vill ha hål i öronen. Så igår fick hon det. Jag har förvarnat henne att det gör ont att ta hål i öronen. Men hon ville iallafall. När första hålet var taget sa hon aj, och jag såg hur hennes ögon fylldes med tårar. Men det blev iallafall ett hål till.
- Det gjorde ont mamma, sa hon
Var det kanske trots allt lite för tidigt att låta henne ta hål i öronen? Fast jag vet flera av hennes kompisar som tagit tidigare. Smärtan i öronen gick över fort, och efter det var hon riktigt stolt över sina röda örhängen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar