onsdag 15 oktober 2014

Alfabetet.

Ella trivs verkligen i skolan. Idag har hon pratat om alfabetet hela kvällen.
- Mamma kan vi skriva alfabetet?
Efter maten, och disken satte vi oss ner, jag skrev alfabetet, och sedan skrev Ella. Roligt att se att hon tycker det är roligt och hon vill försöka. Ella fritids öppnar först kl 8. Därför måste jag lämna henne på morgon fritids på morgonen, där är det barn från alla 3 olika fritids  (eller om det t.o.m är 4 olika fritids?) dit tycker hon däremot inte att det är så roligt att gå. Har förstått på Ella att det inte är någon av hennes kompisar som är där på morgonen. När jag lämnar henne på morgonen (jag lämnar Ella, och Tomas brukar lämnar Felix, sedan skjutsar jag honom till tunnelbanan), märker jag verkligen på henne att hon inte känner sig helg bekväm där. Om man inte känner Ella så kanske man inte märker det, för det är inte så att hon gråter eller så när jag lämnar. Men hon blir väldigt kramig, och vill inte att jag ska gå. Dessutom gör hon vissa miner och säger saker som jag vet tyder på osäkerhet. Det är ofta olika personal som är där när jag lämnar. Har aldrig mött någon personalen från Ellas fritids där när jag lämnar. Viss personal är bättre än andra. En kvinna som heter Madde som ofta är där på morgonen som tur är, är bra med Ella. Ella behöver att någon nästan tar henne ifrån mig och pratar eller visar henne något. Men vissa säger bara hej men gör ingen ansats att komma och bjuda in Ella. Det går bättre och bättre, men jag skulle önska att det var fler som var som Madde. Kan inte vara lätt att komma från förskolans trygga miljö där hon dessutom var bland de äldsta, till att nu komma till nya miljöer och vara yngst....

Förra helgen var Mats, Natalie, och Alexa här och firade Ella ( Inte Ais hon var hos en kompis). Ella har suktat länge efter att få hålla Alexa, och nu när hon är lite större, och stadigare i nacken så kan hon få hålla henne lite;.
Det är mysigt med små kusiner :)


Ella fick även mata Alex, vilken hon mer än gärna gjorde. Riktigt stolt var hon :)
 På lördagen den helgen firade vi Ella med min familj. Hade vart kul att fira henne med alla samtidigt, men det blir nästa lite mycket folk här då. Dessutom vet jag inte riktigt hur pass allergisk min mamma är. Med tanke på att Nero också är med :)
Felix och morfar. Stackars Felix lyckades slå näsan 2 ggr den dagen. Blödde näsblod båda gångerna....
I helgen som var var vi över hos Mats och Natalie och firade Mats födelsedag lite i efterskott. Bjöds på lyxiga hemmagjorda hamburgare. Även brödet var hemmagjort, de hade Mats bakat, riktigt gott var det. En trevlig kväll, sam vanligt när vi träffar dem :)

Nu på fredag ska mamma och pappa hämta Ella och Felix på dagis, och skolan, de ska sova hos mormor och morfar. Tomas och jag ska få en barnfri kväll med sovmorgon dagen därpå. På fredag ska vi ut och äta, och på lördagen ska det bli så SKÖNT att få sova ut på morgonen, utan att bli väckt ungefär samtidigt som klockan ringer på vardagarna...

Ikväll är Tomas på bio med Bobo, min syster sambo. Jag ska sätta mig i soffan alldeles strax med en stor kopp The och en bok :)

1 kommentar:

  1. Men vilka gullungar! <3<3 o jädrans vad smal din pappa har blivit! :D kände nästan inte igen honom

    SvaraRadera