söndag 20 september 2015

Ingen familjehelg.

Så var det söndag igen. Helgerna går ju så fort... Även veckorna förvisso... I fredags åkte Tomas över till sin bror direkt efter jobbet. Jag hade en arbetskollega och hennes dotter över på middag. Dottern är 1 år yngre än Ella. De lekte jätte bra tillsammans. Vi hade redan sedan tidigare planerat för att hon skulle sova över här. Men med tanke på att hon aldrig vart hemma hos oss förut så var jag inte helt säker på om hon verkligen skulle våga när hennes mamma skulle gå hem. Men det var inga problem alls. På lördagen hann Ella leka en del med sin kompis innan det var dax att åka till dansen (min arbetskamrats dotter gå i samma dans-grupp som Ella)



Tomas var hemma från sin bror strax före kl 12, och då åkte vi till dansen.  Jag lovat tjejerna lunch på Mcdonalds efter dansen. Mätta och belåtna åkte vi sedan hem till oss. På em kom sedan min arbetskamrat och hämtade sin dotter.

I går på kvällen var jag ute och åt med två vänner. Vi var på en skaldjursrestaurang. En av tjejerna har en app som heter "bookatable" där man kan hitta lite olika erbjudanden från olika restauranger. Nu hade hon hittat ett erbjudnade på denna restaurang. För 349 kr / pers fick vi;
- Aptitretare; En liten bit surdegsbröd med en väldigt god skagenröra på, samt en croustad (inte helt säker på stavningen ;)) fylld med en god romröra :)
- Förrätt; Hummersoppa med 2 små surdegsbrödskivor med västerbottenost på.
-Varmrätt; 1/2 hummer
-Efterrätt; Creme Brulè.
Super gott alltihop. Men en flaska Cava till som vi delade på blev det ännu bättre. Kan absolut tänka mig att gå dit igen. Efter maten tog vi tunnelbanan in till stan och tog ett glas rödvin på en hotelbar innan vi åkte hem. Jag var hemma strax före kl 23. En lyckad kväll. 

Idag har jag vart iväg med Ella till Akalla by. Var där tillsammans med en f.d. arbetkollega som har en dotter som är 2 dagar äldre än Ella. Det har idag vart riktigt toppen väder, strålande sol och ca 15 grader varmt. Tjejerna lekte väldigt bra tillsammans, och Ella var väldigt besviken på mig för att hon inte fick följa med hem till dem efteråt. Vi lovade att de skulle få ses och leka snart igen. Felix var hemma med Tomas. Felix hade en dagis kompis över på em.

Vi har som sagt inte haft så mycket tid tillsammans hela familjen denna helg. Men det får vi ta igen en annan gång. Ikväll har jag suttit och gjort läxa tillsammans med Ella. Hon ska läsa 1 kapital i en bok som dem fått från skolan. 1 kapitel är ca 3 sidor, men ungefär 2 rader per sida, så känns inte som det är allt för betungande för henne än. Dessutom tycker hon att det är roligt. Svårt bara att veta tycker jag om hon verkligen läser, elle rom hon endast lär sig texten utantill?

Avslutar med lite bilder från dagen; 

onsdag 9 september 2015

Vardag.

Nu är semestern över för flera veckor sedan. Vi är nu inne i den vardagliga lungen.... eller kanske snarare vardags stressen, med tidiga morgon, stressig morgon, fullt upp på jobbet, innan det är dax att hämta Ella och Felix i skolan och på dagis. För att sedan skynda hem och laga mat, diska hinna umgås lite med barnen, innan det är dax för dem att gå och lägga sig... Fullt upp...

I fredags var jag iväg på kryssning med en kompis.
Ett lyckat dygn. Båten gick från Värtahamnen vid 19.30 på fredag kväll. Då var det buffe. Mätta och nöjda efter buffen gick vi upp till vår hytt och gjorde oss i ordning för en kväll på dansgolvet. Mycket dans, skratt och någon shoots hann vi med innan natten övergick i tidig morgon och vi gick tillbaka till vår hytt för att sova. Vi hade inte bokat någon frukost buffe, utan tänkte sova ut, för att sedan äta brunch. Vi trodde att det bara skulle vara en senare variant av frukost buffen. Men där hade vi fel... Det bjöds på en flaska cava, en buffe med färsk frukt, smoothie, och kall dryck, till bordet serverades det goda ostar, gott bröd m.m. Efter detta fick man välja på 3 olika varmrätter. Jag valde lax på en varm smörgås.
Detta var helt klart bland det godaste jag har ätit. Kommer absolut att boka detta igen om jag skulle åka på kryssning med Silja line igen :)